Aktív témák

  • Frigetrus

    senior tag

    válasz Kleroo #14976 üzenetére

    Nyugi, nem "böki ki" a szemed a kijelző egyik gépnél se amiben nincs szenzor. Saját gépemről van tapasztalat, d40-nél így működik pl: bekapcsolható, hogy a kijelző folyamatosan világítson, de az expó gombot félig megnyomva elsötétül, expó gombot felengedve újra világít. Továbbá átkapcsolható, hogy csak az "info" és "nagyítás" gombok megnyomásakor éledjen fel a kijelző, de amint újra megnyomom az "info" gombot, vagy félig lenyomom egy pillanatra az expó gombot az rögtön kikapcsol, és a gombok felengedése után sem kapcsol vissza. Én így használom.

    Ami meg a D5000 vs D3100 vázat illeti, én a D3100-at választanám. Szerintem ha csak a külsejét nézzük, akkor szebb, és szerintem kényelmesebb is. Sokat dobott a markolaton lévő teljes gumi borítás, ami a D5000-ren nincs, csak hátul a hüvelykujjnál.
    Fogtam már mindkét vázat, és annak ellenére, hogy a D5000 kb. fél centivel magasabb markolattal rendelkezik, a D3100 kényelmesebb, legalábbis számomra, főleg a gumi miatt. Nem is értem, hogy az eddigi belépő gépeket miért nem látták el gumival...
    (bezzeg az 50ezer forintos Fuji S5600-am teljesen gumival bevont markolatot kapott)

Aktív témák