Új hozzászólás Aktív témák

  • tresh

    addikt

    válasz Mezga Aladár #40601 üzenetére

    Digit klímánál belső érzékelő is van ;) Minden más esetben a klímának a hűtési körben van érzékelő hőgombája ami alapján kapcsol. Különben hogy állítaná autón a megfelelő ventilátor fordulatot és hőmérséklet szabályzást? Az hogy van e bent az autódban külön 5 ft-os külső hőmérséklet érzékelő az indifferens a klíma szempontjából. ( prémium gépeknél van az hogy 3 érzékelőből számol ..belső,külső, klíma rendszeren lévő). Szóval a lényeg 5 fok alatt a klíma nem kapcsol be (kompresszor nem megy).

    "Bármilyen furán hangzik, a bekapcsolt klíma komolyan segíti a párátlanítást, ugyanis a környezethez képest hideg elpárologtatón lecsapódik a rajta átáramló levegő páratartalma, és így jóval szárazabb levegő jut a szélvédőre. Már persze ha egyáltalán bekapcsol a klíma – egy adott külső hőmérséklet alatt ugyanis a legtöbb automata nem engedi futni a kompresszort."

    Szóval 5 fok felet ha bekapcsol akkor gyorsabban szedi a klíma le a párát (száraz hideg levegő végett) de amúgy ha nem kapcsol akkor csak a belső ventilátor szívja rá a kinti levegőt. Klíma nélkül állítsd csutkán hidegre majd nézd meg hogy szedi le a párát.

    Amúgy ha pl nem autóban gondolkozol akkor pl lakás hűtés esetén se kapcsolod be a klímát télen hűtés üzemmódba. Mert egy el se indulna tiltja vezérlés, kettő 1 alkalom után megdöglene benne a kompresszor. (és a klíma rendszerben az a legdrágább mutatvány)

Új hozzászólás Aktív témák