Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz MC Pite #71382 üzenetére

    Jah, nem rád gondoltam, hogy te szídod, hanem úgy általában. Sokan ki vannak akadva, hogy rossz a szabályozás, de sajnos nem.
    Egy új halogén izzót egyszerűen tudnak piacra dobni, mert szépen körbe van határolva, hogy mit lehet, és mit nem. Egy LED-es fényforrásból pedig csakis akkor tudnának, ha azt minden típushoz amihez árulni akarják, engedélyezik, és ez alatt értem a motort, évjáratot, felszereltséget is. Ez nem éri meg senkinek sem.

    Ha engednek a gyeplőn, és beveszik az XY LED gyártó LED modulját a szabályozásba, hogy abból lehet építkezni, mekkora a max méret csatlakozóstul, működjön fordított polaritással, és a lámpa bármely módosítása nélkül be lehesen rakni, akkor meg fognak indulni a gagyik, mert ráírják a specifikációban, hogy abból van, piacra is fogják automatikusan engedni, forgalmazni is lehet majd, és csak utólag fog kiderülni, utólagos felülvizsgálatokon, hogy szemét, lásd a gyerekjátékok, amiktől csecsemők fulladnak meg. Ettől tartanak, ezért sem lesz változás, plusz megvan az az érdek is, ha jobb lámpát akarsz, vegyél újabb autót, ami gyárilag beépített LED-del van szerelve. Jelenleg a mostani, legjobb H7, H1, H11 helyére tehető LED-es fényforrások sem tudják azt, hogy egy az egyben be lehessen rakni az izzó helyére, minden eddig forgalomba került típusba és úgy ahogy van, össze lehessen rakni a lámpaházat.
    7-8 év mulva esélyesen meg fognak születni az első ilyen szettek, mert gyakorlatilag egy jobb hatásfokú dióda, egy mégjobb hatásfokú, teljesen integrált MEMS táp, csatlakozó, és ház kell neki. Onnantól, hogy a táp része be tud kerülni a mostani, üveggel borított részre a lehető legkisebb keresztmetszettel, nyert ügy. Nah, ilyet még nem csinált senki. Kemény ampereket kell jelenleg áttolni, és az sajnos fűt.
    És ekkor, még mindig csak ott leszünk, hogy ugyan olyan fénye lesz, mint egy halogén izzónak, csak nem kell olyan gyakran cserélni, mert fényesebb ugye nem lehet, a fényforrásunk továbbra is pontszerű.
    Nem beszéltünk olyan problémákról, hogy a kettős spirál wolfram szál, a rázkódásokat kirugózza, amik érik, de az ónmentes forrasztás nem, annak egy idő után szájé van. Ezt persze el lehet húzni különböző rezgés elnyelő epoxival, de annak megint térfogat kell.

    Amúgy, azt nem értem, hogy az miért nem vált opcióvá, hogy, ha már ködlámpa helyére van retrofit LED-es, úgy az egész projektoros egység helyére legyen egy hivatalos alternatíva, amihez ugyan olyan átalakítási engedély, műbizonylat kötelező, mint egy fóliázáshoz, vagy szélvédő cseréhez, javításhoz. Nagyjából az összes gyártó ugyan azt a 4-5 felfogatás szabványú projektoros egységét rakta be a lámpába. (pontosabban amikor a Hellától, Osramtól) Optimálisabb vetítési kép lehetne, jobban eloszlatott fényintenzitás.

    törlő:
    Mikroszálas szövetből egy kis zsák a pálcikán, aminek a belső felén szivacs van, és ez van átitatva alkohollal. Ez a leggagyibb. Pont szenzortisztításra alkalmatlan, mert 1-2 szál mindig leválik, és néha csíkot is hagy, de erre, lámpát tisztítani, tökéletes.
    [link]

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák