Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz Declare #74712 üzenetére

    Ha OPC-m lenne, lehet mennék, de mivel nem OPC-m van, ezért nem megyek. :P ;] :D

    Nem rossz móka amúgy, egyszer voltam ilyen nyílt naposon, szerintem is hasznos lehet bizonyos helyzetekben, a fö gond szerintem azonban, hogy önmagában csak részsikereket okoz, ugyanis, ha az embernek kevésbé jó a problémamegoldó, helyzetfelismerö képessége, akkor szerintem kis eséllyel fogja tudni kamatoztatni az ott tanultakat. Csúszós felületen való tapadásvesztés esetén teendökre tényleg jó, de sokminden mást viszont nem tanulsz ott meg.

    Álljon itt egy kis érdekes történet, ami még a Gsi-vel esett meg, cirka 3 éve.

    Munkából mentem hazafelé, X. Ker., Helikopter út - Újmajori úti keresztezödés, én a Helikopter úton mentem kifelé ( amerre a képen is látunk ), elöttem az autós megállt ( kék téglalapnyi helyen ), mert egy dömper igyekezett betolatni az Újmajori útra ( narancssárga vonal mentén ).

    Én lelkesen megálltam mögötte, az autó sebességben, kellö helyet is hagytam a két autó között.

    Ilyenkor én jellemzöen aktívan szoktam sasolni a tükröt, biztos, ami biztos. Láttam is, hogy közeledik egy fehér autó, álltam a féken persze, hogy emberünk lássa, hogy itt helyben topogás van.

    Nem telt el, cirka 5-6 másodperc, amikor hírtelen hallottam azt a tipikus, blokkoló kerekes csúszás hangot, felnéztem a tükörbe, és láttam, hogy ´anya egy fehér 5 gen. Civiccel közeledik blokkoló kerekekkel, már egyenesre feszített karral - talán csukott szemmel is, ezt nem láttam - várva a becsapódást.
    Még volt annyi idöm, hogy elörepillantva láttam, hogy a szembesáv üres, így gondolkodás nélkül átrajtoltam oda, a korábban elöttem álló autó mellé, majd ´anya a civiccel egy emberes füstfelhö kíséretében megállt azon a placcon, ahol addig én a Gsi-vel álltam. Hátrafodulva néztem rá, hogy ´mégis mi volt a terv?´, de gyakorlatilag fel sem fogta, mi történt, fújt egyet, hogy "huhh, sikerült megállni az autó mögött", és ezzel el is volt könyvelve nála sikeresnek a manöver... pedig, ha tudná...de láttam rajta, hogy nincs értelme jelezni felé, hogy "szívesen", mert a CPU nem dolgozta fel az egészet, láthatóan elégedett Volt, hogy megoldotta a helyzetet.

    És most nem az Volt ezzel a célom, hogy magam fényezzem, hogy mekkora Schuhamér vagyok, de egy ilyen helyzetben az elöl álló soförök majd mindegyike max behunyja a szemét, ugyancsak ráfeszít, esetleg még egy ´zanyádb*@dmeg-et elejt, és paff, adott 3 roncs.
    Mert bennük nem feltétlen ennyire éles a reakciókészség, helyzetfelismerés, és ezt nem feltétlen tanulja meg egy ilyen vazelines linóleumon sem. Hangsúlyozottan szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák