Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz TaaT #100384 üzenetére

    Az lehet, hogy lefelé is kompatibilis valami, de az 502.00 nem a viszkozitásról szól. Arra ott a 10W40, a viszkozitási, pontosabban a szivattyúzhatósági értékeket ezek jelzik. Alul lehet kevesebb, felül lehet több, de bármelyik értéknek a rovására menni nem szerencsés, és itt az van, hogy a melegoldali viszkozitás jelentőse eltér egymástól. . A melegen 40-es olaj helyett most egy 30-as van benne, a számok egyértelműen csak és kizárólag a viszkozitást jelzik, tehát abban egészen biztos lehetsz, hogy a két olajjal eltérő értékű olajnyomás mérhető, ez meg igencsak erős ráhatással rendelkezik minden belül található alkatrészre. Ezen túl hiába felel meg maga az olaj egy egy másik szabványnak, nem biztos, hogy jó, kivéve ha a gyártó maga megengedi az eltérő viszkozitású olajak használatát.
    Hülye példa, de érhető, ha elszakad a kék színű cipőfűződ, akkor a boltba bemész egy másikért, és nem csak az a fontos, hogy kék színű legyen a cipőfűző, hanem ugyanúgy 82.5 centi hosszúnak kell lennie, mint a réginek, ugyanolyan vastagnak, és ugyanolyan árnyalatúnak is. Ha szerinted elég, hogy kék legyen, akkor nem vettél figyelembe minden szükséges paramétert, és lehet, hogy a cipőt ugyan tudod használni, de valahol hiba lesz a dologban. Legyen akárhogy is, szerintem eltérni mindenképp csak a jobb értékek irányába érdemes.

    Felhívom holnap az egyik cimborámat, megkérdem, mit mondd erre, az exxon mobil magyarországi disztribútor cégénél dolgozik, ha valaki tudja, hogy ez jól van-e így, ő lesz. Ha megvan a válasz, írom, jó ezt tudni mindenkinek. ;)

    Amúgy itt egy hasonló témakörben született cikk: [link]

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák