Új hozzászólás Aktív témák

  • turbuczn

    tag

    válasz Mágus2 #155937 üzenetére

    Nem szedtük le a váltót, de a legutóbbi levételkor nem "kotyogott" a tengely, nem volt látható jele a hibának. Végre a szerelőnek is produkálta a problémát, mielőtt előtte alaposan bemelegítettem a váltót, és ő is csak az axiális elmozdulásra tud gondolni, hiszen már minden új a kuplungban.

    Azóta beszéltem egy váltófelújításokkal foglalkozó céggel is. A fickó nagyon segítőkész volt, és mondta, hogy találkozott már ilyen váltóval, ilyen problémájával. Szerinte is valószínűleg a hátsó csapágysorral lehet baj, ennek a váltónak ez a "Achilles" sarka, de mivel nem búg, nem észlelni más tünetet, ezért ez egy nagyon kezdődő, de kopást jelző hiba, amit ő még hagyna kiforrni, hiszen még sok 1000 km-t mehet el így az autó csapágycsere nélkül is. Viszont ha már búg, érdemes mielőbb elvinni, és cserélni. Amúgy egy nagyon baráti árat mondott a csapágyak cseréjére: 120e, gyári alkatrészekkel, számlával, garanciával, feltöltéssel, szimeringgel, de a ki-, és beszerelést másnak kell elvégeznie.

    Eladásra szánom az autót, és nem szeretnék átverni senkit sem, de ha megemlítem a vevőjelöltnek a váltó problémáját, akkor gyanús, hogy meneküli fog, pedig nagyon egyben van a gép. :(

Új hozzászólás Aktív témák