Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    Engedelmetekkel betenném ide is, volt már gumifelni topik, beraktam a fényezésbe is, hátha, de mivel itt márkatársak vannak és sokan oldják meg házilag a dolgokat, itt is bekérdezném.

    Alufelni (lakk) karcok ügyében keresnék hozzáértőt. A felniket tavaly vettem újonnan, de idén tavasszal cserekor sajnos megkértem asszonyt, hogy amíg én cserélek, ő mossa át mosószeres vízzel és szivaccsal a felniket. Ő megtette, csak épp nekiment a mosogatószivacs zöld (dörzsi) részével, az eredmény a képen látható. Gyakorlatilag kívül-belül, küllők között, ahol épp nehezebben jött le a kosz. Igen, pont úgy éreztem magam amikor megláttam a végén, ahogy gondoljátok...


    (kattintható)

    A karcok igazából csak közelről látszanak erős fényben, és azokban nem akad meg a körmöm sem, tehát szerintem csak a lakkréteg teteje lett kicsit megdörzsölve.

    Kérdés: lehet-e, érdemes-e ezzel bármit csinálni, vagy hagyjam így? Esztétikailag annyira nem érdekel, mosás után 1-2 nappal úgyis fékporos lesz, de téli kerék, tehát kapni fog sót is.

    Valami otthoni megoldás érdekelne, pl. valami folyadék, amit mikroszálas kendővel beledörzsölök, és helyreállítja a lakk apró sérüléseit, vagy ilyesmi. Nem értek hozzá, szóval olyantól várok választ, akinek van gyakorlati tapasztalata is ezzel. És ha lehet, konkrét termékkel.

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák