Új hozzászólás Aktív témák

  • N€T0X|N

    őstag

    LOGOUT blog

    válasz Aryes #4909 üzenetére

    A töltésfigyelő elektronika a töltőáram visszaesését figyeli, és akkor áll le a töltés, amikor a töltőáram a CV fázisban a kezdeti 1/10-ére esik. Mondjuk 2A kezdeti töltőáramnál 200mA-nél áll le. Amennyiben 500mA a töltőáram, 50mA a határérték.

    Hát, nem. A töltőelektronika 0.05C alatt kapcsolja le a töltést, a C érték nyilván tudjukmi, ha már flegmázunk, mindenesetre semmi köze a kezdeti töltőáramhoz. Jelen telefonnál ez 200mA körül van. Mivel ott van a feszmérőd, meg is tudod nézni, kb. annál lesz a töltésnek vége, bármire is van dugva. Ha az önkisülése akkora lenne, hogy ennél nem tudna feltölteni, akkor már rég kukába kéne dobni (nem idős, kvázi rossz akkukról volt szó eddig, legalábbis én azt hittem).

    A régi töltőfejre nem tudok magyarázatot, elég érdekes. 10+ darabot néztem meg eddig ugyanilyen feszmérővel és egyiknél sem láttam nagyobb értéket leadni. Élek a gyanúperrel, hogy az az adapter szimplán nem annyit tud, mint amit ráírtak. Az biztos, hogy semmi problémát nem okozhat, ha stabilan működik.

    Sent from my keyBoard

Új hozzászólás Aktív témák