Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz bandiras2 #2136 üzenetére

    Az első Öbölháború az Irak-Iráni háború volt, az 1991-es a második.

    A-10-re nem szokás Hellfire-t függeszteni, Maverick-et annál inkább. Ráadásul a Hellfire IR irányítórendszere csak tesztelve lett, rendszeresítésre nem került. AZ IR szenzort (kamera ugyanis nincs az IRH rendszerekben) meg ígyis úgyis be kell kötni a repgép fegyverrendszerébe, másképp nem tudná a pilóta kiválasztani a célt.

    Az A-10C program jelenleg is zajlik, szóval a modernizálás megoldott.

    Nem balfaszság egyébként, főleg, hogy az A-10 esetén alapvetően a Maverick szolgál hk ellen, az meg függeszthető lesz a Lightning II-re is. A beépítésre kerülő 25mm-es gépágyú meg elég nagy tűzerejű, ugyan ezt a lőszert tüzelő gépágyúval a Bradley-k több T-72-t is kilőttek Irakban 2003-ban.

    Mégvalamit nem árt tudni, ha már légi páncélelhárításról van szó. Az egyik legtöbb iraki hk-t megsemmisítő típus '91-ben az F-111F volt, méghozzá GBU-12-kkel. Pedig az Aardvark aztán tényleg nem egy CAS típus.

    Egyébként ha a magad által linkelt wiki cikket elolvasnád, akkor tudnád, hogy '91-ben Irak felett hét A-10 került veszteséglistára légvédelem által. 2003-ban szintén lelőttek egyet az irakiak.


    S W A T: Ha idézel, akkor igazán megjelölhetnéd a forrást.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák