Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    válasz TheProb #11700 üzenetére

    Üdv,

    Amikor elkezdetem kenyeret sütni nekem se volt semmilyen gépem. :N Szerintem, így a legjobb kezdeni, egyrészt, mert jobban megismered a tésztát, és a folyamatot, másrészt ha rájössz, hogy ez mégsem neked való, akkor nem költöttél feleslegesen gépekre. Sok olyan embert ismerek, akik elkezdték, megvettek mindenféle csodadolgot, de nem tartottak ki a sütés mellett.

    Mivek a kenyérsütő gépekben készült, kocka/téglatest alakú kenyerektől rosszul vagyok, így azt max arra gondolnám használni, ha bedagassza és megkelessze a tésztát.
    A kérdésed egyben meg is válaszoltad, inkább dagasztót vegyél, mint kenyérsütő gépet, mert így nem éri meg. :N Viszont, a gagyi dagasztók nem érnek túl sokat, így érdemesebb egy komolyabb gépbe beruházni, mint szenvedni, akár több vacakkal is.

    Aki gyakorlott a témában és esetleg próbálta mindkét verziót, melyik javasolná?
    Mindkét verziót próbáltam. Kezdetben kézzel sima élesztős kenyeret sütöttem, aztán vettünk egy gépet, és egy ideig abban, majd egy idő után csak dagasztásra használtam, de amikor elkezdtem kovászolni eladtuk, és vettünk inkább dagasztós gépet(nem egyből, egy jó ideig kézzel készítettem a kovászos kenyereket is).

    Többnyire nehezen kel, vizes, iszonyatosan ragacsos és kezelhetetlen marad a tészta.
    Az is számít, hogy milyen lisztet használsz, előfordul, hogy ki kell ismerni egy adott lisztet, és csak azután tudsz jól dolgozni vele.

    Kezdetben ezt a receptet használtam(TK lisztet is használhatsz hozzá): [link] ez rozslisztes: [link] , Mielőtt kovászolni kezdtem ez a recept vált be: [link]

Új hozzászólás Aktív témák