Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz Az-X #31597 üzenetére

    ??
    Nem a kábel a baj, hanem az áramtüske elektromágneses sugárzása. Amúgy meg ez kis teljesítményű eszköznél nem gond. De a trafó-egyenirányító-pufferkondi közti vezetékre akkor is illik antennaként tekinteni és rövidre venni, nem huzigálni két eszköz között. Vagy max. egy ellenállás közbeiktatásával.

    A vastag görbe az egyenirányított DC fesz. Látszik, hogy a trafó csak akkor tölti a pufferkondit, amikor a feszültsége éppen nagyobb, mint a pufferkondié, akkor viszont gyorsan tölti. Így rövid ideig tartó kis impulzusok keletkeznek, amik elektromágnesesen sugároznak. Mnél hosszabb és árnyékolatlanabb a vezeték, annál inkább. Ez egy 10W-os trafónál nem tragédia, mert a pufferkondi is kicsi és a trafó belső ellenállása is több ohm, de egy +-40V-ról hajtott 100W-os erősítőnél, ahol van 30.000uF pufferkondi és kis kimenőellenállású (vagyis nagy) trafó, ott nem húzzuk 10cm-eken keresztül ezt a kábelszakaszt.

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák