Új hozzászólás Aktív témák

  • Ariadne

    őstag

    válasz net84 #2012 üzenetére

    A számlázás rejtelmeiben nem vagyok otthon, de akkor végülis ténylegesen, hivatalosan (pl. ha az Apeh kérdezné :DDD ), ki fizetett kinek ezekért a termékekért? Ha Y számlázta Z-nek, és Y egyébként kereskedhet ilyen cuccokkal, akkor elsődlegesen ő felel Z felé a garanciális kötelezettség teljesítéséért. Viszont ha Y a cuccokat X-től vette (a számla bizonyítja ezt jelen esetben), akkor Y is követelheti X-től azokat a költségeket, amibe neki a Z felé való ügyintézés került (mert ugye Y-nak abból lett kára, hogy X hibás cuccot adott el neki). Elvileg, és ha jól értettem a példát.

    Az, hogy Y nem fizette ki a teljes összeget X-nek, sajnálatos, IJ helyzet, tessék fizetési felszólítást küldeni, majd kiperelni belőlük. Mellékesen átalánydíjas ügyvédi megbízásnak hívják a dolgot örök időkre orvosló megoldást. :P Egyébként épp ezért kell szerződést kötni, mert akkor legalább a főbb vonalak és határidők tisztázva vannak, vagy legalábbis le vannak írva... :U

    mod: Így elsőre az is eszembe jutott, hogy talán X megtehetné, hogy addig nem intézi a gart, amíg Y nem fizet, de még gondolkodom, mik lehetnek ennek a buktatói.

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Új hozzászólás Aktív témák