Új hozzászólás Aktív témák

  • Csaba_20_

    őstag

    válasz Gyuri27 #3458 üzenetére

    Gyuri27 írta:
    Azért könnyű a másik oldalról. Mikor a vevőnek csak jogai vannak. Én voltam/vagyok vevő. Te vagy/voltál eladó? Ha nem akkor nem nagyon van miről beszélni. ;)

    A vevőnek is vannak kötelezettségei, ne írjunk már hangulatkeltésből blődségeket! Ha tudatlanságból tetted, akkor pedig javaslom alaposabban olvasd át az erre vonatkozó jogszabályokat. Annak meg, hogy ki milyen munkát végez, az egészhez az égvilágon semmi köze nincs.

    Gyuri27 írta:
    Amúgy meg a 200 forintért lepippantom magam mentalitás vezet ide. Ezért meg a vevő a felelős. Kimondom bátran. Aki csak az ár alapján választ meg is érdemli, hogy szopjon adott esetben.

    Én meg azt mondom, hogy szopjon az, aki elhitette a fogyasztóval, hogy 200 Ft-ért olcsóbban is tudja biztosítani a jótállást és a szavatosságot. Míg én a bűnöst büntetem, addig te az elszenvedőjét.

    Gyuri27 írta:
    Szerinted nálam mekkora a kereslet a drágább ám, de 3 év garival adott procik után? Elárulom semmi, nulla, zéró. Mert drágább egy 1000 forintal. De tudom emiatt is én a mocskos, burzsuj kereskedő vagyok a hibás.

    Szerinted mennyire hihető, hogy 2,5 év után elromlott processzort te javítani, vagy cserélni fogsz ugyanolyanra? Nem ártana kirészletezni azt sem, hogy mit értesz 3 év garancia alatt. Mert nem mindegy! Egy évig ugye kötelező rá jótállást vállalni, aztán pedig ott van a szavatosság 1 évig(meg még egy, speciális esetekben). Szóval az utolsó 2 évben miben nyújtasz többet a szavatossági jogainál a fogyasztóidnak? A szavatosság esetében sem megengedett, hogy másféle processzorra cserélsz! Szóval?

    Gyuri27 írta:
    Tudom mit ír a törvény, de azt is tudom mi az élet. Te sokszor ezt elfelejted!

    Egyáltalán nem felejtem el. Csak én szerintem nem a törvény rossz, hanem az életben alkalmazott megoldások! Úgyhogy én nem a jogszabályok módosításában látom a megoldást, hanem a rossz kereskedői mentalitás megváltoztatásában. Ami persze fogyasztói mentalitás változással is jár. Az első lépést, nem a fogyasztóknak kell megtenniük akkor, amikor jelenleg az ő kárukra történik jó néhány intézkedés, amit te életnek hívsz.

    Gyuri27 írta:
    Maradjunk a példánál. User vesz majd 3 évvel ezelőtt egy 40k-s 7600gt. Meghal neki. Cserélek egy 4830-ra, esetleg egy 4850-re. Miért vertem át a vevőt? Azért mert nem kap egy alavult, használhatatlan szart? Vagy azért mert amit annó vett 40k-volt, a mostaninak meg 33k az ára? Na itt kéne felnőni szvsz, de nagyon és talán a törvényt nem betüröl betüre nézni. Pont emiatt van az, hogy a kiskerek többsége csökkenti a garancia időt 12 hónapra. Ennyit lehet ezzel a hozzáállassal elérni.

    Szerződést kötsz és nem pedig adományt gyűjtesz, amikor eladsz valamit. A szerződésben kötelezettségeket vállalsz, aminek súlya van! Igen, fel kéne nőni és felfogni, hogy az ígéreteidnek következményei vannak és vállalnod kell azokat! Nem pedig a kibúvókat keresni. Ha a fogyasztó belemegy az általad vázolt cserébe, akkor nem mondom, hogy ne tegyétek. De nem győzőm kihangsúlyozni, hogy ez akarat egyezés esetén jöhet csak létre! Ha a fogyasztód tudja, hogy a vételárat is visszakaphatná, de elfogadja a cserét, akkor elfogadhatónak tartom a dolgot. De ha ő a vételárat kéri, de te arról győzködöd, hogy márpedig legyen inkább a csere, akkor már nem tudok úgy gondolni a cselekedetedre, hogy mekkora jó fej vagy. A törvényt pedig be kéne tartani, nem pedig betűről betűre figyelmen kívül hagyni! Mert se azt nem kapja meg a fogyasztó a hangzatos "3 ÉV GARANCIA" felirat következtében, hogy kijavítják a termékét, ha elromlik, se pedig azt nem, hogy ugyanolyanra cserélik azt, ha tönkre megy. Sőt, még a vételárat sem vagy hajlandó visszaadni, ha ezek után ahhoz ragaszkodna a fogyasztó. Na és akkor most jöhetsz, hogy mégis mit adtál a "3 ÉV GARANCIÁ-"-ért cserébe azokból, amikre amúgy jogszabály is kötelez. Elárulom: semmit.
    Azt pedig nem teheti meg a kisker, hogy nem adja tovább azokat a jogokat, amiket a gyártó ad. Úgyhogy gyönyörű, hogy újabb törvénytelenséggel válaszolnak, ha felhívják a figyelmüket arra, hogy törvénytelenül járnak el. Igen, ilyen ország kell nekünk! :R

Új hozzászólás Aktív témák