Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyuri27

    félisten

    válasz Csaba_20_ #3459 üzenetére

    Vegyük a magyar átlag usert. Nincs vagy nem szán elég pénzt erre az egészre. Mit csinál? Elmegy a mistralba és olcsóért vesz valmit.
    Aztán elkezd tuningolni. Arra szarik, hogy a proci dobozára az van írva 1,35v. Ő simán tolja 1,45v valóssal. A ramra szintén rá van írva, hogy max 1,9v. Ő 2.1v-n tolja. A vga hangos a szentemnek ezért a venti gyári fordulatát a felére csökkenti + még tuningol is.
    Ezekután ha meghal valami természetesen a kisker a hibás. Holott a garanciáról már akkor lemondott mikor tuningolni kezdett. Csak ezt itt nincs leírva. Mert a gyártó bizonyos feltételek teljesülése mellett vállalja a garanciát. Szóval amig nálunk arról szól a történet, hogy rossz alaktrészekből, amit olcsón veszünk, tré helyen a maximumot hozzuk ki nem kevés feszültséggel addig mutogathaszt a jogszabályokra. Felesleges. Az user nem tartja be a játékszabályokat a boltos miért tartsa be? Azért max mert a boltost lehet basztatni. Ha ilyen esetben a bolt nem sajnálná a pénzt, energiát és szakértöt fogadna. Majd biróságra vinné az űgyet és az user fizetne (1-2 százezer forintot). Sok ugribugri pistike vissza venne az arcából.

    Azért mégis van köze annak, hogy te látod-e a másik oldalt, meg a harmadikat.
    Azért mert láttam, hogyan fejik a tehenet és láttam már egyáltalán tehenet. Nem vagyok tehenész.
    Az magyar felhasználók nem szentek. Talán én vagyok egyedül az az állat aki úgy tuningol, hogy nem rossz alkatrészt veszek és azt alapfeszen, vagy az alatt használom.

    Érdekes, hogy ilyet el lehet hitetni a vásárlóval. De aki elhiszi, hogy egy krémmel bekeni az arcát és reggelre ő lesz Cindy Crawford az megérdemli. Megérdemli a hülye user is. Ne tartsunk már az usa szintjén, hogy a mikróra rá kell írni, hogy kis állatot nem száritunk benne. Aki felnőtt ember az cselekvőképes, gondolkodásra alkamas (kivéve ha a tv máshogy nem rendelkezik) az döntse el mi a reális, mi a jó. Ha meg gyereke van, ne hagyja, hogy a hüjegyerek vásárolgasson össze vissza.
    Azt nem lehet velül elhitetni, hogy ami fizetnek (ár) nem reális mert 1000 forint bevétel van belőle.

    Szerinted akkor a 3 év jótállásra nincs is szükség. Hiszen úgyse tudja a boltos ugyanolyanra cserélni.
    Pont erről beszéltem eddig. Ha nem tudok ugyan olyat adni (hiszen nem egy pótolhatatlan egyedi műtárgyról volt szó) kap egy hasonló (természetesen jobb) terméket.
    Példa. E2180 helyett e5200. Nem látom be mi ezzel a baj?
    Persze lehet mondani, hogy nem teljesitettem a kötelezettségemet. De nem én gyártom a procit. Tehát az intel nem teljesitette az. Csak én ezt nem tudom érvényesiteni.
    Ha vesz az user egy procit. Maradjunk a példánál vesz egy e2180-t. Kap egy év garit. Meghal a proci az egy év után. Emberünk vissza küldi az intelnek, mivel tudja 3 év a jótállás van rá. Az intel mivel már nem gyártja azt a procit küld egy e2220-t. Akkor az usert miért nem veri a víz, hogy nem ugyanazt kapta?

    A törvény nem rossz. Itt-ott hiányos és nem életszerű. Ennyi.
    Az user mivel gondolkodó lény és tud olvasni egy-egy bolt hírére rá tud keresni. Meg vannak saját tapasztalatai. Így tud dönteni, hogy hol kell vásárolni. A boltost kivédi meg Pistikétől? Mert hiába tudom, hogy az ember egy kókler és már több terméket is tönkretett a hozzáértésével, mégis ki kell szolgálni. Persze szerinted ez is beletartozik az üzleti kockázatba, hiszen mi mint nagy pénzeket keresünk.

    Soha nem írtam azt ha a vételárat kéri vissza akkor azt nem kell vissza adni. Itt most te nem olvastál vissza. Azt mondtam korrektebb ha nem a vételárat, hanem a termék teljesitményét, sajátosságait nézzük.
    Nem a kisker nem adja tovább a jogokat. Hanem a nagyker, disztributor. Mivel én is 1 évet kapok a 3 helyett. Ezért mondom ismerni kellene ezt az oldalt is. Mert leírva szépen hangzik. Ilyen esetben a gyártónak kéne fellépnie és azzal a nagykerrel, disztributorral nem leszerzödni vagy az orrára koppintani. De itt is egyszerübb a kiskeren elverni a port.
    Abban az esetben ha a gyártó nem tudja javitani a saját termékét (pl proci) megint a kisker a ludas. Nevetséges az egész. Szóval nagyon messze álsz te a valóságtól.

    A ptk 311-l megint kitörölhetem a seggem ha jó nagy papirra írták. Elvileg müködik gyakorlatban meg te sem álsz neki a Klicsko fivérekkel boxolni mert neked van igazad. Ugyanis nem így müködik az élet. Hidd el nem miattam.

    94 óta van pc-m. Azóta meghalt egy hdd, egy asus lap, egy abit lap, egy egér, és megint egy hdd. Ebből ami garizni kellett mert rossz volt az utolsó hdd. A többinél aktivan vagy passzivan, de hozzájárultam az elhalálozásához. De egyikkel sem mentem a boltoshoz. Tudtam mi a pálya. De amig az userek 90% nem tart itt addig a boltosok úgy védekeznek ahogy tudnak. Természetesen a boltosok között is van szarházi. De vannak fórumok amire lehet irogatni és így megakadályozni a bajt.

    [ Szerkesztve ]

    Amd - Radeon - Ryzen

Új hozzászólás Aktív témák