Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantor

    tag

    válasz xenom0rph #61018 üzenetére

    Előszőr is tisztelet neked, hogy elolvastad A sárga kapszula c. könyvet!

    Az anyagcseréről: Szerintem lesz itt értelmes, megfelelő tudással rendelkező ember is, aki fog neked ezzel kapcsolatban hasznos tanácsokat adni (gondolok itt pl. Zola007-re).

    Igen, első és legfontosabb dolog valóban a táplálkozás, hisz nem megfelelő minőségű étellel, nem helyes táplálkozással nem lehet hosszú távon mit kezdeni. Szarból várat kegyetlen nehéz...

    Hasonló cipőben járok én is, egyetemista vagyok, az van, illetve volna sokszor, amit elém raknak és az bizony nem jó dolog. Ha az ember fejlődést akar, akkor biztosan módosítani kell ezen. Érthető, hogy az van, amit anyukád főz, de meg lehet kérni, hogy csináljon egy kis csirkét, rizst, stb. :) Ha esetleg ez nem megoldható, attól még a jó étkezés megoldása nem lehetetlen, hisz te magad is el tudod készíteni, figyelembe véve, hogy nincs kereseted, így nincs munkaidőd sem. A kasszából pedig kiszakítható a rád eső "rész" (igaz ez macerás dolog, legalábbis nálam az volt, hisz a szülő húzhatja a száját, hogy sokba van, stb., de őszintén megvallva nem az, mert a sok szar sokkal hamarabb fogy és összességében sokkal drágábbak is, de ezt van, hogy nehéz megértetni..., hisz könyebb megvenni a szutykot és betömni), s te magad is el tudod készíteni, egyáltalán nem bonyolúlt, idővel mindenki belejön.

    Az internet a barátod, meg tudod magadnak keresni, hogy mik milyen mértékben tartalmaznak körülbelül fehérjét, szénhidrátot, zsírt, s el tudod dönteni, hogy mi fér bele a keretbe, s miből kb. mennyire van szükséged. Számold ki a napi kalóriaszükségleted, ez nem pontos sokszor, de kapsz egy körülbelüli képet a dologról. (Kezdésként tudom ajánlani a www.kaloriabazis.hu -t. Nem profi dolog, de sokat segít a kezdetekben, ha szánsz ennyit magadra.) Fehérje szintjén igyekezz 2,5g+-ra kihozni a testsúlykilogrammonkénti bevitt adagot.

    Ha a fő cél valóban egy tömegnövelés és figyelembe kell venni a kasszát is, akkor azt tudom javasolni, hogy igyekezz minél fehérjedúsabban étkezni, legyen változatos a maga módján, zöldségezz (ez akár még az emésztésen is segíthet), gyümölcsözz és igyekezz napi 4-6 alkalommal is enni. Néha lehetnek kivételes napok, lévén, hogy a tömeg a cél, így meg kívánhatod a finomabb, de tápértékben gané ételeket is. Ezen szerintem ráér az ember később javítani, hisz nem szabad, hogy egy kezdő egyből fejest ugorjon az egészbe, mindene pontos legyen, mert sokszor emiatt hagyja abba az és adja fel a kitűzött célt. Elsőnek legyenek meg az alapok...

    Legjobb ár/érték arányban a MyProtein termékeket szokták használni a topic lakói többségében, bár ez elvileg jár némi kompromisszummal (ízben, oldhatóságban pl., de nem minden esetben). Ezt a havi 2-3 adagot hogy érted? Legalapabb módon edzés napon, edzés után érdemes bevinni a szervezetbe (tekintettel arra, hogy a többi napon meg van a megfelelő bevitt fehérje/szénhidrát mennyiséged). Ha ezen felül van rá keret, akkor néha nyugodtan megkívánhatod szinte bármikor (hisz a tömeg, a tömeg, a tömeg...).

    Első 1,5-2 hónapban mindenképp érdemes kb. két napra oszott teljes testet megmozgató edzéseket csinálnod, ismerkedj a gépekkel, eszközökkel, erőszinteddel, hogy majd később ne lássák kárát az izüleid, izmaid és be tudd lőni a helyes súlyokat, illetve ki tudj vitelezni helyes gyakorlatokat. Használj picsa súlyokat!!! Ne akarj erősnek látszódni, ne akarj arcot növelni, maradj ember! Majd annak is eljöhet az ideje, de nem az első hónapok azok. Idővel érdemes lesz bevezetni egy edzéstervet mindenképp, de ezzel kapcsolatban szerintem rá érsz később foglalkozni megintcsak, elsőnek legyenek meg az alapok.

    Tanácsok:
    - Ismerkedj, okosodj a teremben is. Ne félj segítséget, tanácsokat kérni.
    - A szar napokon is igyekezz az életből motivációt merni, s tenni a dolgod.
    - Minden nap a lehető legtöbbet tedd meg a testedért, ha korlátoznak dolgok, akkor is. Ne keress felesleges kifogásokat, az senkit nem fog érdekelni.

    :R

    A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...

Új hozzászólás Aktív témák