Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Thrux #12452 üzenetére

    A nagy multik tobbsege ad lehetoseget un. sabbatical-ra. Erdemes rakerdezni, mivel ha jo a HR-es kollega vagy a felettesed, akkor jelezes erteku neki, hogy valami nincs rendben. Ha akarnak, akkor mindig lehet valamit tenni annak erdekeben, hogy olyan megoldas szulessen, ami neked es nekik is jo. Amugy a multiknal sokszor nem is nagyon firtatjak a sabbatical-t, hanem elengedik az embert.

    En pl. ugy mentem nagyjabol 3 honapig dolgozni, mielott felmondtam volna, hogy minden heten megirtam a felmondolevelem, kitettem otthon az iroasztalra, es baratnomnek megmondtam, hogy ha szolok, akkor feladja - akkoriban heti szinten utaztam UK-be. Kicsit meglepodtek a cegnel, amikor hetkozben megkaptak a felmondolevelem, mikozben valahol a vilagvegen dolgoztam.

    Most, hogy mar kozelebb vagyok a 4x-hez, mar nem ugy gondolkozom, mint huszoneves koromban. Feleslegesen nem pazarlom az idom a munkahelyen. Ha mar olyan gondolatai vannak az embernek, hogy fel akar mondani, akkor ott elobb utobb ugyis felmondas lesz a vege. Ezt evekig huzni felesleges. Inkabb iktass be egy pihenot, tervezz ujra, indulhatsz mashol is, kevesebb penzert, lehet, hogy a feltoltodesi idoszakban valami teljesen uj dologgal tudsz elkezdeni foglalkozni, ami jobban tetszik majd, mint amit most csinalsz. De feleslegesen ne pocsekold el az idod. Persze maradhatsz is, de akkor at kell allitani a gondolataid, kulonben a napi elegedetlenseg a munkahelyen lassan, de felemeszt.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák