Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Halley #11623 üzenetére

    Olyan italt készítesz, ami neked ízlik, ez az alapvetés.
    A nagyon hosszú italok helyett mindazonáltal célszerűbb amerikánót csinálni, ami egy presszó, felöntve annyi forró vízzel, amennyi tetszik. Általában kb egy decivel. Ez azért jobb megoldás, mert a nagyon hosszú csapolás alatt elkezd mindenféle nem kívánt kesernye kioldódni az őrleményből (plusz a gép általában tökre lehűl a sok víztől, ami megint nem annyira jó), míg az amerikánóban benne lesz a klasszik presszó íz, csak higítva.
    Jó lesz a hájbrú kezdetnek, de azért van alternatíva. Egyfelől a már bőven bizonyított Délonghi dedica, vagy a kevésbé bizonyított avx hófehérke, ami papíron azért jobb lehet a másik kínainál, már csak a beépített hőmérsékletszbályozó automatika miatt is.

Új hozzászólás Aktív témák