Új hozzászólás Aktív témák

  • mjxb90

    csendes újonc

    válasz RetepNyaraB #104545 üzenetére

    Köszi a tippet, valószínűleg ez lesz a következő :)
    Ma kicsit kipihenve ismét nekifutottam ("áldozat": bányai csokis kuglófja) :
    Figyeltem az őrleménynél a rögök eltávolítására, eloszlatásra + tamperelést finomra fogtam
    (egyébként a rögösítés után még ér "lekopogtatni a kosarat + ütögetni kicsit, vagy ilyenkor mi a tuti?)
    Kar fel, gép bekapcs: két oldalú karnál a bal oldal kb 1-1,5 mp-el hamarabb kezdett el folyni, hozzácsatlakozott a jobb kicsit csöpögősen, de aztán megindult. Majd mindkét úton váltotta egymást a néha kicsit csöpögős és lefolyós menet..nyilván valóan az előkészítésem hagy némi kívánnivalót maga után, ezen még dolgoznom kell, valahogy.
    14 grammot mértem az őrleményből, így 28 kijövőnél leállítottam a gépet (tényleges kijővő 28,4 lett). Ránéztem a videóra, ami most tökéletes volt stoppernak is: egy perc...
    és legnagyobb meglepődésemre, a kávé ízével nem volt gond, étcsokis, krémes, crema szintén rendben.. ami egyébként feltűnő az egészben, hogy maga a kávé lefolyása lassult az eddigiekhez képest, ha jól emlékszem az első beállításokat követően kb 8 mp-nél indult meg a kávé, most meg..meg se merem írni..nem teljesen értem, még mindig..

Új hozzászólás Aktív témák