Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    Őrlő filterre téma :)

    Jelenleg Timemore C2-vel tolom, amivel bár meg vagyok elégedve, azért erősen érzem már a határait. Szóval gondolkozok a váltáson.

    Árban lélektani határ 100.000 környékén van.

    Kézi őrléssel elvagyok, 20-30g-nál többet úgyse őrlök egyben, az meg nem tétel ezekkel.
    Presszóra őrlés nem igazán szempont, rajtam kívül senki se inna eszpresszót, magamnak meg nem fogok beruházni felszerelésre hozzá.

    Ahogy nézegettem három nagy esélyes van ebben a kategóriában:
    - Comandante C40. Nem ragoznám túl, de ahogy látom eléggé felment az ára? Nem nagyon találok itthon 75k alatt (és nem találtam ahol egyértelműen raktáron lenne, tehát lehet az még több is... ), topicban láttam 60k körüli árakat is.
    - Kinu M47. Ahogy olvastam Simplicity alá nem szabad menni, az pedig már erősen a lélektani határon van, ha nem felette :)
    - ARCO coffee grinder. Ugye tapasztalat még nincs vele... viszont még mindig van early bird 150 usd-ért, ami nagyon baráti (gondolom EU-n belülről jön, tehát nincs ÁFA / VÁM). Állítási módja pedig nagyon tetszik, sokkal jobban, mint a Comandante-é. A kérdés, hogy mennyi az esély arra, hogy valamiért jelentősen rosszabb lesz a fenti kettőnél? Ahogy olvastam a topicban valószínűleg ugyanaz a kés lesz benne, mint a Kinuban, tehát hacsak valamit nagyon el nem rontanak, akkor a végeredmény olyan nagyon rossz nem lehet... vagy tévedek? (az nem probléma, hogy júniusban jön, annyira nem rossz azért a C2 se)

    Esetleg van más ami szóbajöhet és kihagytam? Automata őrlők terén nem vagyok képben, az is szóbajöhet, ha hozza ezek szintjét és árban hasonló... de erősen kétlem, hogy lenne ilyen.

    Esetleg valakinek eladó C40 vagy M47? :D

Új hozzászólás Aktív témák