Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneeka

    senior tag

    válasz zscz #45960 üzenetére

    Aeropressel csináltam már olyat, hogy fém szűrő és 1:2 kávé:víz arány (erre már nem lehet mondani, hogy híg szerintem) de, hogy őszinte legyek nekem az a véleményem, hogy minél trébb a bab annál jobban elmaszkolja a gyengeségeit a sűrűség és egy rakás olyan kávé amit simán iszogattok presszónak (robis blendek, "klasszikus" pörkölések, "csokis ízvilág" stb.) az ihatatlan koksz ízű tré filternek vagy csak simán érdektelen. (én pont emiatt általában a gyengébb babokból nyomorúságuktól függően egyre sűrűbbeket főzök és az ilyen 1:15 - 1:17 arányokat csak ilyen száraz etiópokból meg CM filterekből csinálom) Viszont az aramo elfröcskölése meg kutyák elé szórása helyett csodálatos filter kávékat lehetne belőle csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák