Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz adriankoooo #53965 üzenetére

    Cold brewhoz csakis Casino Mocca :)

    Brikka: a pukkanás titka a megfelelően durva szemcseméret, és az, hogy semennyit sem tömörítsünk rajta (sem piramis, sem kocogtatás, semmi, csak egy késsel lehúzod a fölösleget). Nekem így már túl híg volt tavaly, ezért nem volt pukkanás, de úgy jobban ízlett a világosabb pörkölésű Malabar. A szilionzsír a súlyszelepre a pukkanás előtti szivárgást akadályozza meg, de bármennyire keveset tettem, leragadt a szelep, később nyitott és csak féloldalasan, így nem robbant egyáltalán. Abbahagytam a kenegetést, pár ml kifolyik előre, már nem zavar.
    Kávé: a brikkához nekem a klasszikusabb kávék váltak be leginkább, a világos pörkölések annyire nem jöttek be. A robusztás keverékekekt nem próbáltam, idén tervezem majd nyaralás alatt (Locavore?)

    [ Szerkesztve ]

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák