-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gpbenedek
csendes tag
válasz Toobee #54039 üzenetére
Az én tesztemet, posztomat is egy korábbi itteni hozzászólás ihlette, ezt a linket adta meg forrásként.
Ez az állíthatóság jó móka, főleg ha valaki figyel rá kávékészítés közben, főnyeremény. Jó lenne valahogy automatizálni. És a nyomásváltozás gyorsabb, a beállított értéket meg tartja, míg a tágulási "csak" lassítja és késlelteti a felépülést.
A szűkítő áthelyezése jó lépés szvsz, már csak a "bentragadó" nyomás miatt is. Ha a pipacsőben van, nem engedi el a teljes bentragadt nyomást csapolás után a 3járatú, gőzcsapon eregetni meg csapolás után...
A manométer remegését (kapilláriscsöves) én úgy küszöböltem ki, hogy a gőzcsapról csináltam neki elvezetést. Meg sem rezdül. (egy vacak gőzcsapot megfúrtam, hgoy teszteljem, de aztán az elegánsabb megoldás lett a végleges: egy evo gőzcsapját használtam, ahol a légtelenítő szelep csonkjára rá lehet kötni direktbe)
Azt jól láttam, hogy a tágulási tartályt te készítetted fragola? Grat a modhoz, szép munka.
-
walter70
tag
válasz bajnokpityu #54149 üzenetére
Köszi,száz fölé még nem menten velede akkor úgy is kipróbálom.
A lassú belakást én is tapasztalom. -
jolti
senior tag
Ez egész felületén és mélységében átkeveri az örleményt.
Meg az egyszerűségét szeretem a legjobban. Rá a szűrő tetejére, kettőt-hármat forgatok rajta, közben lesüjjed és elsimítja a felületet.
Pikk-pakk.
Küldözgetni nem szeretném, de ha vezet erre utad nagyon szívesen oda adom egy-két hétre próbálgatni. -
adp
őstag
-
A761
újonc
válasz simi.esp.28 #54157 üzenetére
na ez meg az én évjáratom lenne szípecske!
de milyen sok pavoni bukkan fel mostanában! -
John3:16
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel a "Quick Mill Pulsor"-ral van valakinek tapasztalata?
http://www.home-barista.com/espresso-machines/quieting-vibe-pump-t33607-20.html
Az ígéretek szerint csökkenti a rezgőszivatttyú hangját egyben egyenletesebbé teszi a nyomásfelépülést.egy membrán által:
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
válasz simi.esp.28 #54157 üzenetére
Egyszer, ha már nagyon nem lesz mire költeni, biztos lesz a konyhában helye egy ilyen masinának...
-
And06
aktív tag
válasz simi.esp.28 #54157 üzenetére
amikor kerestem sokáig egy sem volt, most meg párosával jönnek a pavonik
-
And06
aktív tag
igy nézhet ki a kupak és a szár. ez nem tünik lepattinthatónak
a kép nagyban[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nagynéném időnként daráltat velem egy adag kávét. egy adag fél kiló vagy egy kiló. csináltam a minivel is, a k10-zel is, most meg a roburral. hát, gyerekek... nem mértem, de érzésre nagyon maximum egy perc volt a roburnak a fél kiló, egy szuszra úgy lenyomta, hogy csak na
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Azok a kések erre lettek kitalálva kézzel hajtva is 15-20 perc a kg kávé. Számolhatod 1g/fordulattal, bár a gyorsabb forgás miatt lehet kicsit kevessebbet darál meg fordulatonként, de az 1 perc/500g akár valós is lehet. És fogadni mernék, hogy nem volt meleg az őrlemény a végére sem. A kis Sette már 10s után is érezhetően melegebb kávét ad ki magából.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
BlacKSouL
addikt
válasz Csápájev #54169 üzenetére
Pedig már ezeken is volt Zacskófogó és kocogtató 2in1
Tényleg, ezek az öreg brutálok milyenek voltak? Normális eredményt tudtak adni, vagy mindenmindegy jött ki belőlük? Még bőven a gyerekkoromban ott voltak a boltokban, de a család nem kávézott, nem nagyon tudom mit adott ki magából.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
meander
tag
Van valakinek tapasztalata párizsi kávézóval? Hova érdemes beülni? A neten keresés megvolt, személyes tapasztalatra gondolok. Köszi
-
#13880064
törölt tag
válasz bajnokpityu #54171 üzenetére
De azok kalapácsos őrlők voltak szita palásttal mint a terményőrlők, nem?
[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
válasz ronin s8 #54173 üzenetére
Igen ezt olvastam... és igazad van más kultúra, más szokások. Még az is lehet, hogy megszeretem. Az internet elmondása alapján van egyébként 6-8 elég erősnek mondott kávézó ausztrál tulajokkal stb. Másrészről a Kaffee-Netz kicsit pesszimistán ír a franciákról. Talán mert németek ezért is érdekel, ha valakinek van tapasztalata. De ha más nekem majd jövő hétre lesz
-
looser
addikt
válasz BlacKSouL #54170 üzenetére
Mindig a régi bohózat jut eszembe Tahi-Tóth Lászlóval, talán Nyertes Zsuszsa volt a kasszás:
TTL: És melyiken tudom ledarálni?
NYZS: A szélsőn!# két db készülék a pult két végén
TTL: Melyik szélsőn?
NYZS: A sárgán# mindkét készülék sárga
:-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
accu
csendes tag
Milyen szigetelő anyaggal szoktátok körbetekerni a bojlert? A víz szerelő boltban nem tudtak olyat ajánlani, ami 200c-ig jó.
-
adp
őstag
valaki kupucziner rendelés? esetleg pacific?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #54177 üzenetére
bár szerintem inkább 6 (a 71-es késekkel, 18 gramm, amilyenre én darálok), de mindegy, az egész cucc elképesztően könnyedséggel műveli ezt a darálás dolgot, első benyomásaim alapján finom port alig csinál stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
meander
tag
Ahogy finomabbra őrlök (major) egy kicsit nehézkesebben áll össze az egy sugárban történő lefolyás (naked kar), de nem is ez izgat, hanem kb. a felétől a lefolyásnak kezd "kiritkulni" a szűrő alján a kávé folyam és a vége felé már vannak üres foltok is. Ezt tapasztalom az összes világosabb pörkölésnél (most pl. Casmo Honduras). Ez így van másnál is, vagy csak én főzök fejjel lefelé, vagy mi? Egyébként a kv nem rossz/finom, de az teljesen egyértelműen látszik, hogy minél hosszabban szép a lefolyás annál teltebb az íz. Értsd jelentősen érződik az ízben. Persze WDT meg minden.
A kérdésem lényegében, hogy nektek ezzel mi a tapasztalototok, mi a fórum sztenderd? És hangsúlyozom, hogy világosabb kávékról beszélünk. -
bajnokpityu
félisten
megmértem. kar elfordítása után 10mp után nedvesedik át a szűrő, és 12. mp, amikor az első csepp leesik. 14. mpben éri el a nyomás a 8 baros maximumot.
a kar elfordítása után kb 2. mpban indul el a nyomás felfele, és a 4.mpban 4 baron megáll egy kicsit, majd onnan megy tovább.
ez egy minimális tamperes pár napja pörkölt egyébként elég fos KV. közepes őrlési finomsággal. igy is csikos, óriási crema, csak éppen robusta izű.
amit még megfigyeltem, hogy van egy pár mp-s szórása, néha tovább tart. Nemtom létezik-e, de mintha néha mintha maradna némi levegő a fejben, és ilyenkor először ezt nyomja ki? fejhő nem változik, szóval nem teljesen levegős.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #54195 üzenetére
ezt is megmérem holnap, de nálam szerintem 5 mp után jön a kofi (és eddig minden gépem így tett (mindegyik ulkás volt))
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nagyúr
High-end instant kave startup. A YCombinator tamogatja oket (Uber, Dropbox, AirBnb, stb. fedeztek fel a multban), kivancsi leszek. Az alapitojuk a barista VB 9. helyezettje.
while (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen