-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KD6-3.7
őstag
Ezekbol az ESE pod-os gepekbol mely markak a jok? Irtatok itt parat, de en ezeket nem talalom. Egy bizonyos store lenne ahonnan vasarolnam, mert oda van egy kis arengedmenyem.
Esetleg, ha valaki lenne oly' kedves es rakukkantana a kinalatra es megmondana melyiket erdemes...
[link] -
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #53759 üzenetére
Nem fűtött elég melegre a gép. Korábban 0,9 bar kazánnyomáson is jó volt, most egyre emelte Attila egészen a piros mezőig (1,3 azt hiszem). De még itt sem volt jó.
Azért a személyes találkozó, a beszélgetések, a hangulat az nagyon jó volt!
Ja és a strietmanal húztunk azért jó kávékat is.[ Szerkesztve ]
-
handrash
őstag
Saeco poemia karja vajon milyen átmérőjű?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
KD6-3.7
őstag
válasz adriankoooo #53762 üzenetére
Tudom, hogy ez tavol all a jo kavetol, de baratnomnek ez kell. Tudom, hogy tetszeni fog neki, mert ezer fele izben vannak a kave izu valamik. Meg lehet vele forro csokit. Es olcson megusztam.
Ha magamnak vennek akkor tuti, hogy jobban belemerulok es elkezdem orolni a babot aztan profin lefozni egy profi cuccal. De azt majd legkozelebb. En megszoktam a melo helyen a kavet. Frissen orolt szoval nem rossz. -
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #53759 üzenetére
volt az a felfűtési gondja. cserélve lett a régi nyomásszabályzó (pressostat), meg valamelyik tágulási szelepben (ha jól rémlik) a rugó picit el volt nyírva, az is jó. cserébe hideg a kilépő víz, alig fűt fel a fej, pedig már 1,6 baron volt a bojlernyomás. minden kávé hőhiányos lett így.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jveres
csendes tag
Azért ez érdekes: https://www.instagram.com/p/BRiJIDDDpyb/?taken-by=socraticcoffee
-
weinmaker
őstag
Azért én nagyon jól elvagyok a sima F64-el is. Csúnyán odaver a Catlernek, persze nem is az az árkategória. Illetve ugye ez is szubjektív, de nekem jobban ízlik és testesebb amit a Fiorentatoval őrlök.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Bazsee71
őstag
válasz weinmaker #53772 üzenetére
Most este én is megnyugtattam magam, azért csak tudnak valamit ezek a nagy őrlők.
Mióta megvan a Major, még nem próbáltam nagyon világos pörkölésű kávét espressora, paljoc Yirgája volt a legkülönlegesebb (ezt csak pozitív értelemben kell érteni, konstans favorit). Most a La Cabra Altosból viszont sikerült elsőre egy szuper, édes, gyümölcsös kávét húzni. Nem volt citrusos, nem volt semmi kellemetlen benne. Azért párom megjegyezte, hogy neki inkább a Yirgából vásároljak be.
Nyáron nekifekszem majd a filterezésnek is, gondolom ott mutatja majd meg inkább a hiányosságait a kés profil. Szóval ha nyáron lesz Koffeinrandi, akkor lehetne egy filterezős program, max. 2 féle eszközzel, a különböző őrlőket faggatva. És a gépparkkal sem lesz gond.
-
Sinisi
senior tag
válasz adriankoooo #53770 üzenetére
Nálam a ristrettók mentek eddig. De most, hogy a S.O.-ekkel próbálkozok ez megdőlni látszik.
Nem értettem, hogy miért nem akar működni a delej nálam a tömör gyönyör kategóriában...:/ Olyan savanya volt ( amúgy kb. végig) mint a fene (amit valamiért mégis sikerült keserűként azonosítanom)... így már egészen odáig juott a dolog, hogy egyszemélyes szűrővel próbálkoztam (mert azt hittem, hogy a reneka a "kevés", de 1:18-as aránynál (11g! őrlemény 13g kv-nál) már alig volt valami a pohárkámban (ennyire azért már én sem vagyok ristretto fan!).
A savanyú íz is bár szűnögetni "látszott" ahogy araszoltam lefele az arányban de azért ezen a ponton (is...) szintén nagyon betüremkedett). Szerintem az lehetett, hogy bedőltem a magas hőfok miatti kesernyésségnek az állítási irány tekintetében... gondoltam is magamban: ez lenne az a kakaós íz?!Mindegy is, mert mára eljutottam odáig, hogy reneka ismét elő, 97 fok a piden, 15g kv. dara, 48g löttyből már kezd a kakaóra (is) emlékeztetni az íze :-). De amiben az ízlelőbimbóim nem enyhén felborzolt állapa mellett biztos lehettem az az, hogy már nem "bántóan" savanyú!
Holnap sztem kipróbálom a 14,5g- ből mi fől ki.. vagy még egy kicsit lejebb megyek azzal a hővel :-).
(a csapon lévő kv. honduras san jose maresol)A lényeg, hogy a "fényévekkel gyengébb", ami hiába nem az amihez eddig szokva voltam, sem rossz (talán, lassan odáig is eljutok, hogy azt fogom mondani, hogy sőt!). (persze simán lehet, hogy ami nekem a "hosszú" kv. pont arra gondolsz, hogy nem ok.).
-
Rendo84
senior tag
Mindegyik típusú Gaggia Baby és Classic kávéfőzőben alubojler van? Vagy csak 2015-től nem alukazánosak?
-
soldier2
őstag
Kár érte. Egész szép számban gyűltünk össze, és versenyző is volt jópár. Szerencsére a Strietman hozta a kötelezőt, és megmentette a napot (na meg a jó társaság is persze).
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #53779 üzenetére
Nem igazán. Bár igyekeztünk értékelni a shotokat, a hőmérséklettel végig küzdöttünk, így konklúziót nem nagyon tudtunk levonni. Bár ez nem is volt cél. Az bebizonyosodott (a Strietman és a Rancilio esetén is), hogy darálót így tesztelni nem lehet. Ahhoz sokkal több idő kell, mert így max annyit tudtunk volna meg, hogy melyik darálónak fekszik legjobban a Spicy Italy. Volt kb 10+ daráló, mindegyiket belőni, megkóstolni az már koffeinmérgezés lett volna (nálam így is közel volt, azért is írok még, miközben már aludnom kellene ). Sokkal informatívabb, hogy mit hoz egy daráló tartós használat közben.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kaligula
tag
A találkozóról: eredményeket nem, tapasztalatokat szereztünk, összefoglalót sok képpel nemsokára írok. A következő találkozóra egy hónap múlva számítsatok, húsvét után. Jöhetnek ötletek, mit csináljunk. Egy fontos dolgot kérek itt is mindenkitől: a facebook-os eseményhez kommenteljetek, tetszikeljétek, jelezzetek vissza, hogy előre tudjak szervezni, egyeztetni. A mai "teszt" tök jó volt a maga kaotikus forgatagában, de sokkal többet kihozhatunk némi regulával. Lesznek tesztlapok, gépismertető leírások, névtáblák. Ha előre látjuk, ki hogyan, honnan jön, szervezhetünk közös fuvart, stb.
Egészen más: E.S.E. podog gőzös és Gaggya baby D eladó!
Kávét mindenkinek, és köszönet a mai napért!rovidkv.reblog.hu
-
Sinisi
senior tag
Jól hangzik, hogy lesznek képek, összefoglalóval, legalább akik nem voltak jelen, talán így mégis közelebbnek érezhetik a közösség közötti köteléket.
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok,
Egy hete nem megy a gozkarom.
Ha elinditom a pumpat a fejen es berakol egy vak kosarat akkor a vizet nyomja a gozkarom. Viszont ha gozt kapcsolok es elinditom a pumpajat akkor erolkodik es nem tortenik semmi se viz se goz.
(Majd kiengedem a fejen a nyomast)
Mivelminden kv zashoz hasznalom a gozkart igy eleg mellbevago nekem.
Hova vigyem a keszuleket? Lehetoleg pesten?
Ascaso Steel Uno v3 rol van szo.
Koszi
Z -
Bazsee71
őstag
válasz jveres #53787 üzenetére
A Keresztapper-féle egyengetőből érdemes lenne küldeni nekik egy példányt, hogy kimérik-e azt amit János. Ha igen, az eléggé elkaszálná az OCD-t.
Más:
Tegnap este amilyen jót húztam a La Cabra Altosból, most reggel olyan rosszat (keserűt), pedig csak az őrlőn állítottam egy ricnit. -
hifis50
csendes tag
válasz soldier2 #53780 üzenetére
A Strietmanról csak annyit, ami nekem is némileg újdonság volt, hogy mennyire megbocsájtó a nem ideálisan beállított (előlészített) szituációkban. Itt a többféle darálónál ez nyilván sűrűbben adódott. Például a bírkózós egy - másfélperces shotok, (ahol a pumpás gép már befullad), is ihatóak voltak. (Legalábbis Paljoc kávéjával.) Ennek az a gyakorlati haszna, hogy kevesebb kávé végzi a lefolyóban.
Továbbá a kazános kisgépeknél adódó fej túlmelegedés ennél nincs. Akármeddig lehet vele nyomni a kávékat, legfeljebb a víz utántöltés utáni 4 -5 perces visszamelegedés vehet el időt.
Duplát viszont nem tud, tehát nem túl szapora vele a sorozatgyártás.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz hifis50 #53790 üzenetére
apropó, strietman: nagyon meggyőző volt élőben a cucc, egyrészt, az a steril, "túldizájnolt" arca egyáltalán nem volt meg, igazi ipari gép benyomását keltette, minden a helyén volt. másrészt, a gép mentesnek tűnt minden kisebb-nagyobb régi kiskaros hibájától. kellően hatásosan szabályozható volt a csapolási hőmérséklet a pid-del, elegendő volt a shot volumene, a konstrukcióból adódóan valóban nincs túlmelegedés, illetve az egész kellően robusztus, jól használható, nem vékony, "gagyi", könnyű, apró szűrőkkel, karokkal, gépekkel kell vesződni.
az ára sajnos fájdalomküszöb felett van, de ha egyszer én leszek a legnagyobb stadionépítő magyarországon, tuti beszerzek egyet. és tény, hogy ha az egész gyárilag pid-elve és csapolási alatti nyomást is mutatva bekerülne egy házba, mellé egy másfél literes gőzbojlerrel, akkor kész lenne a világ tutisága.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz hifis50 #53790 üzenetére
Engem nem lepett meg annyira, rendszeresen találkozok a jelenséggel otthon, ez az amiért a kiskarosokat (főleg a felsőbb kategóriás kis karosokat) olyan rajongás övezi amilyen. Hogy mi az oka az egésznek az nagy talány (PY Yirga 1 perc 12 bar 1:2 arány ma reggel nem végezte a lefolyóban. Nem volt tökéletes, de olyan bűn rossz sem mint gondolná az ember).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
rallypix
csendes tag
válasz jveres #53787 üzenetére
A különbség az OCD-vel kapott legkisebb érték, valamint a tappingel elért max. TDS érték között nem túl nagy, csak 0.8%, ha jól látom. Lehet ezt ízben egyáltalán érezni? Nekem nincs TDS mérőm, ezért nem nagyon tudom mennyit számít egy-egy kávéval ekkora különbség.
Létezik egyáltalán, hogy valamivel +7%-os TDS növekesét érjünk el eszpresszónál? A Keresztapper féle egyengető ennyit igér, bár azt nem tudom milyen módszerhez képest jön a +7%.Mindenesetre én maradok a minihabverő+tapping párosnál...
-
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen