-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meander
tag
Ez csak nekem durva?
Lehet megvádolnak majd páran, hogy Bélázok, de ez pártállástól függetlenül döbbenet nekem. -
-
ronaga
csendes tag
Sziasztok!
Egy 6 éves Gaggia Baby Class megvásárlásán gondolkozom.
Van valami tapasztalat ezzel a típussal kapcsolatban?
A 6 évet kicsit soknak érzem, jogos a félelem? Mit tanácsoltok?Elméletileg minden rendben működik. Mennyi a reális ára?
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz meander #53951 üzenetére
Nem, de én inkább már nem is minősítem. Csak azon gondolkodtam el pár perc erejéig, hogy vajon ki a célközönség? Szerintem Béla repertoárja már meghaladja az átlag felhasználót, de hogy az a csoport meg erre biztosan nem kíváncsi...aztán itt abba is hagytam, hadd csinálja.
Az jobban zavar, hogy az amatőrnek beharangozott tesztek eredményeinek megosztásakor a képviselt szint már nincs hangoztatva, közben ha egy-két tesztelő írását elolvassa az ember... -
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #53955 üzenetére
Hogy örülni is lehessen valaminek, meg hogy tényleg inkább pozitívak legyünk: a Pacificaffe már nitrogénnel tölti a zacskókat.
-
And06
aktív tag
válasz ronaga #53953 üzenetére
az én Baby-m 1979es
mondjuk az újabbak nem fognak nyilván ennyit kihúzni, de ha jó állapotban van, akkor olcsón fenntartható gépek.
viszont az ismeretlen forrásból származó "minden rendben van" gépekkel azért vigyázni kell, mivel ez kb annyit jelent, hogy bekapcsolták és jön rajta viz... nem tudom ki árulja, de a legjobb a topicról, vagy ismert szerelőktől venni.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Van nálam egy kölcsön Brikka ameddig Siminél pihen a GC-m... ha a Graef-en 5-ös körül van az eszpresszó, 35-ös körül a French Press, akkor a Brikkába milyen fokozaton érdemes próbálkoznom?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #53958 üzenetére
5-35 között.
Viccet félretéve, én is most játszadozok a Brikkával hosszú idő után újra, de emlékszem hogy anno sem sikerült pukkanásra bírnom. Most szépen fokozatosan állítom durvábbra a Majort, de egyelőre semmi.
Tudom nem a pukkanástól lesz finom a kávé, de mi a titka?
-
-
#13880064
törölt tag
válasz Bazsee71 #53960 üzenetére
Olaszpresszón azt olvastam be kell kenni étkezési szilikonzsírral a felső szelepgumit.
Van aki szilikonra cserélte ezt a gumikorongot.Majd írd le hogy mi a titka mert nekem rejtély mitől sikerül néha, de igazából akkor ízlik ha nem pukkan hanem komótosan telitolja sötétbarna habbal kb. 10-15 másodperc alatt és már ilyenkor öntöm csészébe. Leülepszik a hab de crema-szerű marad ami marad.
-
adriankoooo
senior tag
Lehet, hogy idén már szeretnék venni egy Iwakit és készíteni cold brewkat. Viszont az 50g kávé egy érvágás lenne Paljocból. Nincs valami egyszerűbb, olcsóbb kávé ami megfelelhet hozzá? Ha nincs, akkor marad a Paljoc, bár talán nem is pörköl filterre.
-
Bazsee71
őstag
válasz adriankoooo #53965 üzenetére
Ha szépen megkéred, talán pörköl egy Kenyát filterre, már az illata is bődületes. Talán még Pacificaffétól lehet valami filterre pörkölt kávét kipróbálni, de attól tartok egy igazán jó cold brew is CM kávéért kiált.
-
Bazsee71
őstag
válasz #13880064 #53963 üzenetére
Nekem most úgy jön le ahogy írtad, és a lehetőségekhez képest elégedett is vagyok vele. Szilikonzsírral itt nem hiszem hogy bekenem, az a kávéban kötne ki, annyit nem ér a pukkanás.
adriankoooo: Kíváncsi leszek majd a tapasztalataidra, nálam is egy Iwaki várja a polcon a nyarat.
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #53965 üzenetére
Cold brewhoz csakis Casino Mocca
Brikka: a pukkanás titka a megfelelően durva szemcseméret, és az, hogy semennyit sem tömörítsünk rajta (sem piramis, sem kocogtatás, semmi, csak egy késsel lehúzod a fölösleget). Nekem így már túl híg volt tavaly, ezért nem volt pukkanás, de úgy jobban ízlett a világosabb pörkölésű Malabar. A szilionzsír a súlyszelepre a pukkanás előtti szivárgást akadályozza meg, de bármennyire keveset tettem, leragadt a szelep, később nyitott és csak féloldalasan, így nem robbant egyáltalán. Abbahagytam a kenegetést, pár ml kifolyik előre, már nem zavar.
Kávé: a brikkához nekem a klasszikusabb kávék váltak be leginkább, a világos pörkölések annyire nem jöttek be. A robusztás keverékekekt nem próbáltam, idén tervezem majd nyaralás alatt (Locavore?)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tokyo2
tag
Sziasztok, Quickmill Aquaviva géphez javaslatokat várnék szervízt illetően. Fő ismérv, hogy megfelelően zaccol és híg kávét készit. ..Szóval átnézés javítás kellene. válaszokat köszönöm előre is.
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Ha valaki affinitást érezne a teszteléshez az keressen meg privátban. Gép konfig leírással és egy rövid bemutatkozással ha nem ismerném. Köszi!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Soma01
veterán
válasz #13880064 #53975 üzenetére
Én oly annyira gondolkodok a tuningon, hogy meg akarom csinálni pod-osra IS. Mivel akarok egy olyan opciót, amivel gyors és egyszerű és tiszta a kávéfőzés. Persze tudom, hogy a minőség rovására..., de van akinek ez is jó itthon nálunk. Csak gyors és egyszerű legyen felkiáltással és persze jobb legyen az instant kávénál. Ennyi az elvárás. Én meg majd eljátszok vele. Én tisztítgatom a tölcsért, darálom a kávét...
Szóval én most körbe is szeretném tömíteni a tölcsért kívülről. Ahogy néztem, már most is belefér egy Senseo párna, mert a 2-es Brikka tölcsér belseje 55,3 mm és a párna meg 60-as, de az nem tömörített, tehát szerintem bele megy, akár kettő is egymás tetejére. De most úgy gondolom, hogy egy is elég lesz, kb 2/3 töltet vízzel. A Brikka tölcsérbe pont bele illik a szarvasi Seherezádé kávéfőző alsó vagy akár felső szűrője is (mivel egyforma ármérőjűek). ESE podon is gondolkodtam, csak nem találtam még olyan szűrőt, amibe ha belerakom a podot akkor pont színel a kosár tetejével. Mert ugye úgy kellene, mert a kávét is színig kell rakni a tölcsérben. -
cekkk
veterán
válasz weinmaker #53976 üzenetére
Szia!
Ma elolvastam reggel a tesztet a GC és a Catler gép között.
A kérdésem az lenne, hozzád, hogy a darálón állítva lett a teszt során vagy nem?
Én az első gépnél is azt vettem észre, hogy a Catler ugyan olyan beállítások mellett ugyan annyi idő alatt több kávét főz le, míg a GC csöpögősen indul és kevesebb kávét főz le. Ez ma is ugyan így volt ezzel az új géppel. Pedig a nyomás be lett állítva a GC-n is.
Majd délben kipróbálom, hogy a darálót finomabbra állítom és, hogy akkor mit produkál a Catler.
Nem lehet, hogy ez is az egyik hiba lett a tesztben, hogy ugyan olyanra darált kávéval próbálkoztatok? -
Bazsee71
őstag
válasz Soma01 #53977 üzenetére
Valamelyest biztos gyorsít a dolgon, de nálam például az őrlés méréssel, garatsöpréssel együtt kb. 1 perc, míg a Brikka alapos eltisztítása 2-3 perc. Mondhatni a darálás elenyésző macera a műveletben.
Ha hosszú távon opció, akkor érdemes a Jófogást lesni, fel-felbukkan 20e körül Nemox ESE podos gép, azzal nincs ennyi macera. Szüleimnek vett Brikka van most nálam, inkább az automatát használják, valahol meg is értem őket.
-
von toth
tag
Tegnap Győrben beletettem a lábamat a Kapuczinerbe és kérdeztem a kávégépről, hogy mihez milyen hőfokot használnak, mert pidet nem láttam. A válasz: be van állítva, mi így külön nem állítunk hőfokot
Vettem egy kilo palermo aranyát. Nem rossz, de egy kicsit keményebb csokit vártam
-
senior tag
Sziasztok! A Budai váron belül tudtok vállalható kávézót?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Bazsee71
őstag
Legalább az ügyintézés példás, de ezek alapján nem mernék használtan ilyen gépet venni. A darálót meg természetesen hozzá kell állítani a géphez, ha mindegyik pontosan 9 barra van belőve (ilyen ugye nincs), még akkor is bőven van köztük lefolyásbeli különbség.
Soma01: csak azért a Nemoxot ajánlottam, mert talán az a legköltséghatékonyabb, azt már mellé lehet tenni egy Brikka tuningolási költségének, ráfordított időigényének.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz weinmaker #53986 üzenetére
Oké, én is ugyan azt használtam, de akkor is.
Ez amit én kérdeztem pont nincs leírva sajnos. Szerény és csekély tapasztalatom velem azt mondatja ki, hogy ami daráló beállítás egyik gépnek jó a másiknak nem. Erről nem értem miért nem lehet beszélni(#53987) Csápájev
Írni fogom.(#53988) Bazsee71
Példás, példás, főleg hogy sokat vásárolok tőlük. szerintem simán lehet venni Tamással a szervizvezetővel sokat beszéltem erről, meg más gépekről is, kevés a hibás gép.
Erről beszélek én is, hogy ami pl a GCvel isteni az a Catlerral nem. Már mint ugyan olyan daráló beállítással, így nem érzem teljesen jogosnak a tesztet.[ Szerkesztve ]
-
kaligula
tag
Üdv!
Valakinek mostanában van-e, vagy lesz-e eladó újszerű presszógépe és/vagy őrlője? PID-es kombó érdekelne, fontos, hogy szép állapotú legyen. Privátban várom a jelentkezőket. Köszönöm!rovidkv.reblog.hu
-
mdav88
aktív tag
Ma erkezett meg a rex c100as pidem, be is szereltem, mukodik.
Az lenne a kerdesem vele kapcsolatban, hogy kell-e barmit allitanom rajta, self tuning modba kapcsolni, vagy egyeb huncutsag?
Koszi -
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #53995 üzenetére
értelemszerűen be kell állítani (hiszen ez nem egy "kávégép pid", hanem univerzális, de még a kávégépek is máshogy viselkednek annak függvényében, hogy milyen a gép és hol mér a szonda), az auto-tune jó kiindulópont, aztán meglátod, hogy azt csinálja-e, amit vársz tőle.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Deadzone41
őstag
válasz von toth #53982 üzenetére
A hőfokokon igazából csak a fórumokon megy nagy rugózás, az a lényeg, hogy ne legyen se túl alacsony, se túl magas, és legyen konzisztens. Ha egy kávégépet belőnek mondjuk 94-re, az onnantól teszi a dolgát kávéházi körülmények között. Az extrakciót a darálóval érdemes állítani, nem hőfok csavargatással. (szerintem)
-
soldier2
őstag
válasz Agostino #53998 üzenetére
A Baratza Sette nem az, ennyit egy nap után ki merek jelenteni. Cserében tényleg 0 a retenció, és egyelőre úgy tűnik nem is mászik el a beállítás. És a külső kés forog, akárcsak a Combatnál.
Deadzone: a hőfok fontos,és jobb helyeken állítják is a kávéhoz. Az igaz, hogy az extrakciót nem csak ezzel kell emelni. A legutóbbi Darálóban épp erről ment az eszmecsere.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs