Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    addikt

    Na megjött az LM a boltba, lassan az örlőktől is elköszönök (leglábbis beviszem itthonról). Más mint itthon a Gaggia, és egyben továbbra is hihetetlen nekem.
    Adott kávéból (világos pörkölésű yirgacheffe, a téma szempontjából mind1, hogy konkrétan honnan van) itthon sose tudtam olyan kávét készíteni ami nekem ízlene, amivel bármilyen szinten is elégedett lennék. Mind1 melyik örlővel próbáltam, milyen kosárral, milyen hőfokon, súllyal, stb. Itthon a CM kávéi váltak be, azokból tudtam többnyire számomra megfelelő kávét csinálni, de mindig azt éreztem, hogy jobb specialty kávézókban más szinten van a kávé, és itthon nem tudom ugyanazt elérni sehogy, az adott felszereléssel.
    Tegnap helyére került az LM, gyorsan csak az adott világos yirgából tudtam szerezni, valamivel mégis csak ki kellett próbálni. Minden különösebb állítgatás nélkül, elsőre olyan shot lett belőle, ami köröket vert bármire amit korábban otthon készítettem, bármilyen alapanyagból. (17g örlemény, 34g kávé, 92 fok, 9 bar)

    Mi a magyarázat erre? Mit tud az LM, mivel más az LM-ből jövő 92 fokos 9baros víz, mint ami a Gaggiaból folyik?

    Picit más téma:
    Most voltam Tatán a Platánban, amikor beléptem és elsőre megpillantottam a Mythos-t, akkor felcsillant a szemem, hogy talán lesz jó kávé. Kaja után megkérdeztem a pincért, hogy milyen kávéból készítik a kávét. Erre kérdően néz. Kérdezem milyen pörkölésű, világos/sötét? Erre lelkesen mondja hogy "világos pörkölésű, kollégánk készíti direkt nekünk. 70% arabica, 30% robusta"
    Inkább nem kértem. Asszony kiváncsi, kért egyet, én sajnos beleittam. Alig bírtam kiöblíteni a számból az ízét, szörnyű volt, életem legrosszabb kávés élménye. Gyümölcsös, világos ízekhez köze se volt, valami keserű ihatatlan izé volt.
    Miért van ez? Miért nincs szinte semmi étteremben világos, gyümölcsös, specialty kávé? Átlag helyen, ahol a tucat sarki Segafredo szint a cél, ahol nem akarnak foglalkozni vele, nem mernek bevállalni olyat ami picit is más, ott megértem hogy ilyen van. De egy legújabb trendeket követő étteremben, ahol a minőségi étel a lényeg, odafigyelnek mindenre, bevállalnak mindent ami trendi, kihozzák desszertnek a céklás édességet, meg az uborkafagyit, ott miért nem lépnek kávéval is tovább?
    De szóljatok, ha bennem van a hiba, és az én elvárásaim a hibásak.

    [ Szerkesztve ]

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Új hozzászólás Aktív témák