-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleriand72
tag
válasz tariattila #71152 üzenetére
Már több célzás is volt a helyre korábban. Mi vidékiek vagyunk, többször voltunk mostanában Pesten és visszajártunk a BB-be, úgy hogy a környék finoman szólva sem a kedvencem. Több fajta kv-t, flatwhite-ot ittunk, mmind finom volt, nagyon segítőkész volt a fiú is, a lány is. Kérdeztem és nem ráztak le 1-2 mondatos válasszal. Hoztunk haza is szemes kv-t, ami szintén finom volt, friss, nem túlárazott.
2-3 havonta, ha felmegyünk Pestre célunk minél több kávézót kipróbálni. Van ahova szivesen visszamegyünk (Budapest Baristas, Mantra, Blue Bird), van, ahova nem.
(bár őszintén megmondom a vidéki - Szeged, Pécs, Szekszárd - helyekkel összességében jobban meg vagyok elégedve: nem túlzsúfoltak, sokkal hangulatosabbak...)MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
SoundON
tag
OMRON E5CC-TQX programozó matematikust keresek telefonos elérhetőséggel.
Sajnos én nem értek hozzá, így egy mindent tudó, minden menüpontot megjárt felhasználó segítségét is szívesen veszem[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
kedves gyerekek! az egymás zsebében turkálás egy rusnya, mégis komoly hagyománnyal bíró népsport ebben a szép országban. kérek mindenkit, hogy ejtse a témát, kár, hogy egyáltalán előjött (előhozódott...). a többi zsebekben matató user legalább annyin gondolkodjon el, hogy van-e költsége egy központi helyen lévő budapesti kávézó fenntartásának vagy épp annyit érjen, mint egy webshop, majd ha ezt végiggondolta, ne írja meg, hogy mire jutott.
úgy amúgy pedig azt javaslom, hogy a mordori témákat az ott is fórumozó userek beszéljék meg ott.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mester6
tag
Bocs!
[link] -
paramparya
őstag
válasz fragola.6035 #64203 üzenetére
Ezzel milyen gond lehet, mire kell figyelni?
-
fragola.6035
aktív tag
-
zolnagy
őstag
válasz paramparya #71187 üzenetére
Hát az, hogy a fémharisnya vezeti az áramot.
-
HÁZIGAZDA
ma ittam casmo gitwe presszót a budapest baristasban. mondtam a csajszinak, hogy otthon nem igazán jött össze, láthatóan sokat is dolgozott rajta, az elsőt nem is hozta ki stb. végül jó lett, úgy értem, nem lett savanyú, mint nálam. simán 9 baron csinálják elvileg, 94 fokot lőtt be, 28 mp, 18 g-32 ml. viszont igazán különleges sem lett, ugyanitt volt egy coffee collective-es presszó is, az sokkal jobb volt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
Most hogy itt a robogós idő, “hígabb” napjaimon én is el fogok gurulni pár ilyen kávé szempontjából érdekesebb helyre, casmo, gardelli, meg ilyesmit készítőkre, ez utóbbit pl. még életemben nem ittam, casmo-t kávézóban meg tán nagyon az elején...egy baj van, délelőttönként lemegy már két-három dupla, esetenként egy kapu is kísérőnek, így mikor elindulok vhogy mérsékeltebb igény mutatkozik kávézó látogatásra.😱🤭🙃
-
paramparya
őstag
Nekem abból Brikkával egész értékelhetőt sikerült főzni, és filterben pedig messze a legjobb, amit ittam eddig.
Brikkában persze akkor lett sokkal jobb, amikor a végén teljesen mocsarasnak és csatornázottnak tűnt a párna, de biztos ez ilyen furcsa fajta, vagy csak én nem ismertem még ki rendesen a Brikkát. Pár hete szedtem le a polcról két év után, és eddig főleg a filteren kísérleteztem, szóval ott még van hová fejlődni.
-
zolnagy
őstag
válasz paramparya #71193 üzenetére
Nem, arra, hogy felejtsd el azt a szenzort. Lehet venni fémharisnya nélkülit is, ami ráadásul nem tokozott, mint az.
-
paramparya
őstag
válasz zolnagy #71195 üzenetére
Már pár hete megvettem, és végre be akartam szerelni. Most csak ideiglenesen próbából, felfúrva a régi kazánt 5mm-re, hogy belemenjen, mert majd új kazánnal megcsinálom rendesen később.
Ahhoz képest, hogy még hasonlót sem csináltam soha csak annyi volt elsőre furcsa, hogy mínusz 28 fokról indult a pid, és lefelé ment amíg azt nem mondta, hogy "uuuu", aztán arra rájöttem, hogy fordítva van bekötve.
Rendelek majd egy olyan hőelemet és berakom majd az új kazánba, meg talán egy Omron PID-et is, legalább egyből rendesen meg lesz csinálva.
Az, hogy ebből ->
ez lett, az nekem most épp elég, filterrel és brikkával elleszek amíg megjön a rendes hőelem, de ennek már nagyon a végére akartam járni, hogy sikerül-e. És kiadta[ Szerkesztve ]
-
paramparya
őstag
válasz soldier2 #71197 üzenetére
Szerintem adj neki egy esélyt, tényleg nagyon jó szerintem.
Ha jársz BP belvárosban, egy-két adagnyit tudok is adni neked kipróbálni.Holnap reggel főzök majd egy presszót belőle a PID-elt GC-vel, meglátom úgy hogy sikerül.
Most próbaképp egy mordori kávét vettem elő kipróbálni, amiből csak ihatatlant sikerült eddig főzni és le is mondtam róla. Erre olyan illata volt, hogy majdnem meg is kóstoltam, de akarok még aludni is ma
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #71197 üzenetére
ne miattam mondj le róla, én csak leírtam a tapasztalataimat, lehet, hogy nálad máshogy muzsikál. most ittam amúgy itthon egy aqua limpa vagy hogyhíjjákot (szintén casmo), az 9 pontos lett.
egy adagom talán még van a gitwéből, délután megpróbálom az isteni shotot
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
válasz paramparya #71196 üzenetére
Ja így OK, csak vigyáz vele, nehogy valahol zárlatot okozzon. Az új kazánba én inkább ilyet tennék: [link]
Olcsó, gyorsan reagál és nem kell fúrni. A végén a drótot úgy hajtogatod, hogy szoros legyen a furatban, kis hővezető paszta, majd hőálló ragasztóval beleragasztod (vagy kiékeled).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen