-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki1986
tag
válasz Deadzone41 #70100 üzenetére
Köszi!
A Dedica-hoz Tadamm-os tampert rendeltem (51 mm), innen gondoltam rendelni az újat is. Akkor 58,5 mm-es lesz rendelve.https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
Rush77
aktív tag
Ez mit tudhat, hogy 160 EUR?
Értem én, hogy hangzatos a "Anodised aerospace-grade aluminium" meg a fokozatmentes állítás de hát na.
De legalább free shipping van
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Rush77 #70104 üzenetére
de hát írja is: "It is the only coffee tamper developed with and tested by independent ergonomics experts and has been shown to significantly reduce the risk of injury to baristas."
szóval, ha nem ezt a tampert használod, lesérülsz, mint a csatár, akit pepe állított meg.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Rush77
aktív tag
De még a lábra ejtés sem feltétlenül mert gondolom az aerospace-grade aluminium az annyira könnyű, hogy nagy baj nem lehet még annak ellenére sem, hogy az alja acél mert hát ha rá is esik, lecsúszik a lábról köszönhetően az ultra tapadásmentes bevonatnak köszönhetően
Mindenre gondoltak a tervezők.[ Szerkesztve ]
-
Éne
tag
Sziasztok!
Philips HD 8829-ről kérnék hideget, meleget ha lehet itt ilyet. Otthoni használatra lenne, eddig kotyogós, kapszulás DG illetve nagyon olcsó eszpressző főző volt/van harcba küldve kávé fronton.
Köszönöm! -
Keresztapper
senior tag
Pont a napokban tárgyalták ki a kollégák ezt a témakört. Érdemes visszaolvasni kicsit, de a konklúzió az volt, hogy jobb nem, csak kényelmesebb lesz, mint az eddigi olcsóbb főződ. Ja meg sokkal drágább is a szervizigénye miatt, de ez lenne az elérhető komfortnövekedés ára.
http://palscoffeetech.com/
-
Zacc001
újonc
válasz fragola.6035 #70097 üzenetére
Szia! Kiszárítottam. Utána mértünk, visszaraktam a bojlert. Ugyan az a hiba...
Van ilyen bojlered? -
freaghill
őstag
Vennénk French Presst munkahelyre így páran. IKEA-s az ajánlott, ha jól emlékszem, igaz?
-
Agostino
addikt
-
-
csabulaxi
senior tag
tavaly a Shell akcióban vettem ilyet 95 ezerért,, napi 5-7 adagot fogyasztunk, eddig 14 hónapot gond nélkül ment
ezta tisztítást csináld meg hetente, ha kéri akkor a vízkőtelenítő programot. Nálam 2 havonta kéri, itt nagyon lágy a víz, én az aldi 2:1 tisztító tablettákat használom, mert sajnos kv zsír oldó programot elfelejtettek beprogramozni a gépbe , A szerviz szerint egy tablettát oldjak fel annyi vízbe amennyi ellepi főzőegységet és 1 óráig áztassam 500 adagonként.A DG -ből az ristretto ardenzát szívesen iszom anyámnál.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Agostino
addikt
válasz freaghill #70122 üzenetére
nem ismerem ezt a darálót pontosan, de durvább szemű őrlemény kell, mint eszpresszó esetén. ha nagyon kicsi szemek lesznek, átférnek a szűrőn. [ez] szerintem elég részletes leírás, bár lehet van jobb is.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
jack B.
csendes tag
fulltuning ECM Casa 2 a jófogin.
-
Koczó93
őstag
Az miért van hogy a videókban az e61 gépeken szép egérfarok vastagságban történik a csapolás? Kis gépeken általában szépen indul aztán vastagabb lesz. Ennyivel jobb a vízterítése, a pumpa az oka vagy csatornásodástól lesz vastagabb?
-
soldier2
őstag
válasz Koczó93 #70127 üzenetére
E61-es gépek jó részében ugyanaz az Ulka pumpa van mint a kis gépekben. Vízterítése az E61-nek rendkívül jó, így kevésbé hajlamos a csatornásodásra a pogácsa. Előáztatás, esetleg egy nedves Aeropress filterpapígr a pogácsára sokat javít a kis gépek vízterítésén. (Gaggia vízterítése szintén jó, itt inkább az előáztatás hozhat eredményt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #70129 üzenetére
Az előáztatás tényleg rengeteget számít, még a GC-nél is. Viszont az IMS kosárnál előáztatás segítségével hasonlít csak a lefolyás egy hókusz-pókusz nélküli Renekához. 2 hét múlva ráfordulok a Strada kosarakra is, akkor kiderül, hogy vajon a Reneka a mindent megbocsájtó, vagy az IMS a HP.
-
Bazsee71
őstag
Hopp, egy Hottop jófogáson.
-
gtr313
csendes tag
A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttem, hogy vihető az őrlő külön is.
- 2017.11.14-én vásárolt Bambusz kivitelű Comandante Mk3 Nitroblade őrlő
- csak személyes átvétellel (nálam) fix 40.000 Ft- 2018.03.05-én vásárolt, teljesen újszerű ROK Espresso Maker gyári csomag + Gyári naked kar+szűrő + ROK Refresh Kit + Fragola Palmtamp
- csak személyes átvétellel (nálam) fix 60.000 Ft -
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #70131 üzenetére
A Reneka a mindent megbocsátó.
VST - Gaggia párosnál én fel is adtam a naked karral való próbálkozást, mert mindig csak spriccel mindenfelé. Próbálkozzak bármiféle varázslással, wdt-vel, egyengető pörgetéssel, tamperolássalSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
gtr313
csendes tag
válasz Keresztapper #70138 üzenetére
Szia! Teljesen félreérted a helyzetet. kb. öt évvel ezelőtt kezdtem a kávéval foglalkozni, előtte nulla. A szokásos Gaggia + Iberital felállás. Azóta is legalább napi 1,5 órát csak a kávéval foglalkozom, de volt olyan - főleg a HX-es időszakban - hogy három órát. Sok gép, sok őrlő megfordult nálam. Folyamatosan tanulok, így a kávézás mára igazi szenvedéllyé vált. Mivel nem voltak "negatív beidegződéseim" ezért minden (vagy majdnem minden) kávékészítési mód nagyon érdekel. Épp úgy tudom szeretni az Aeropress-szel készült kávét, mint a legleg presszógéppel kifacsart gyűszűnyi ristretto-t. Soha nem tettünk cukrot a kávéba, ezért nálam a motiváció adva volt: finom legyen. Mindegy mivel, miből, hogyan, de kiegyensúlyozott és finom. Aki idejár az tudja, hogy ez nem megy másképpen mint elképesztő mennyiségű gyakorlással. Ez nem úszható meg sem egyhetes tanfolyammal, sem elsőrangú gépparkkal vagy csúcs kávébabbal. A brew mellett a presszó világ továbbra is nagy kedvencem. A csapos / szivattyús gépekből nagyjából kihoztam, amit tudtam. Itt már csak a nyomásprofilozásban látok feljebb lépési lehetőséget. Régen kicsit féltem a karos gépektől. Próbának vettem meg a ROK-ot, de annyira jó kávékat sikerült már elsőre is húznom, hogy úgy döntöttem a Strietmanig meg sem állok. Ahogy az őrlőknél eljutottam a motorosoktól a kéziig, úgy a kávégépekben is jobban vonz a manuális vonal. Most veszek egy Pavonit (igen, ez is eladó lesz egyszer), igyekszem minél jobban megismerni / kiismerni ezt a világot, és ha tetszik, akkor irány a pidelt Strietman :-D Addig is igyekszem minél jobban megismerni a kávét, mert egy csodálatos dolog. De a benne rejlő értéket csak megfelelő alázattal, szakmai tudással és gépparkkal lehet megszerezni. Köszönöm a kérdésed és hogy válaszoljak is: Hario V60, Aeropress most is van, de hamarosan érkezik a Stradivari Professional.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #70135 üzenetére
Toobee-már megválaszolta helyettem, avx-en is volt már 100 körül és egyébként volt már jófogáson 100-120 között is, nem emlékszem pontosan, de nem 145 volt az tuti. Az viszont igaz, hogy ritka, de egy szóval nem mondtam, hogy nem az.
Nem vagyok jártas a témában, de nem hinném, hogy ez az analóg sokkal többet tudna mint a gene[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest