-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
ha pedig azt írja - saját példámat alapul véve - hogy revised by a technician / specialist, akkor teljes szétszedést igényel a gép, sőt! amúgy belegondolva megérne egy logout-os bejegyzést a gaggia babym története : ))
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
adriankoooo
senior tag
Fuhhh, végre megkaptam a PID-elt gépemet simi.esp-től (aka. Simon Dávid). Azért leírom, hogy mégis kicsoda Ő: tehát eredetileg PID-elni küldtem a gépet a csodás Debrecenbe. Szétszedés, automatikus vízkőtlenítés után észrevette ő is az ordenáré bűzt a gép belsejében (valszeg valahol nagyon sokat állt a gép) ami teljesen beleitta magát a szilikoncsövekbe valamint egy szép lik is volt a segéd patkókazánon (valszeg csak a lélek tartotta). A patkókazán újonnan 10-15 ezer Forint... anyagi csőd. Sokat agyalt rajta, de végülis egy 1-2000 Forintos hasonló patkókazán lett betéve az eredeti helyére, amihez esztergáltatnia kellett külön réz-csatlakozásokat. Most már az is tökéletes! Bojler szétszedve, kézzel kitakarítva, OPV szintén. Még lefárasztottam őt azzal, hogy vetettem pár dolgot (nyitott kifolyóka 1-es, 2-es, víztartály tömítés, tartalék kartömítés). Kicserélt magától belül is jópár tömítést, az utolsó előtti napon még a biztonság kedvéért a bojler tömítést is kicserélte. Ja és a PID-sem a készülék oldalára került, hanem szépen a készülékbe lett integrálva. Hő elleni védelemmel ellátva. Ez sem egy kis melló, kivágni, illesztgetni. Csomó minden le volt törve belül, amit lehetett kétkomponensű ragasztóval megragasztott. Kívül szálra húzta a burkolatot, most olyan mint az új. Még vett nekem egy fasza kis felsőszűrőt, azt a sűrű fajtát az Expoból (300HUF). Elég pöpecül teríti a vizet.
1000 helyre való szaladgálás, Debrecen-BP vonalon..... Az ár több mint baráti lett a végén. Rég láttam ennyire lelkiismeretesen dolgozó embert, minden elismerésem. Ömlengek róla, de nagyon megérdemli.
Akkor most PID-re fel!
Parci:
"végül sikerült 83 fokon úgy húzni"
Amikor külön nem emelitek ki, akkor ugye fejhőmérsékletről beszéltek? Gaggián kb. mi a PID-en a joker állás? 96-98C?
[ Szerkesztve ]
-
-
Galahed
senior tag
Igazat adok Neked én sem vennék új automatát (pláne nem 300e -ért.)
Egy ideig hajlottam pont az Odea felé én is, de pont a főnökömé ment tönkre nemrég (nem is tudtam, hogy ilyet használ, illetve használna, ha nem lenne 2 havonta szervizben neki. Lehet peches példányt fogott ki...) Szóval ez a példa sem segitette elő, hogy rohanjak a boltba egy ilyenért. -
BlacKSouL
addikt
Odea Giro, 2 éves, napi 15-20 kávé, céges használat(=mostoha körülmények), ma kapjuk vissza szervizből:
- Pilot szelep szétszedése-, tisztítása,
- Kazánszelep felújítása,
- Csepptálca tartó palást cseréje,
- Kpe karbantartás, hengerfej tömítés cseréje, szűrő tisztítása,
- Vízpumpa felújítása,
- Vízcsap felújítás
- Vízkőtelenítésmajdnem 30k. És én azt hittem sokkal több lesz.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
hanolfe
tag
Hát nem tudom, nekem évek óta Jura van. Néha kipróbáltam más fajtát is, Saeco Talea, Delonghi Perfecta, Siemens EQ7, de rövid idő alatt mindig visszatértem a Jurához. Utóbbiból volt sokféle, Impressa 300, 500, S95, S9, E45, E25, E85, C5 és a jelenlegi Ena3. Komolyabb gondom egyikkel sem volt soha, becsülettel össze vannak rakva. Természetesen ezek is meghibásodnak néha, de például panelhibával nagyon ritkán találkoztam eddig Juránál. A leggyakoribb hiba a központi egység szorulása, aminek javításához elég jól szét kell szedni a gépet, mivel a Jura nem egy mozdulattal kivehetőre tervezte.
Munkahelyre behoztam egy AEG Cafamosa gépet, ami ugyebár egy E szériás Jura belül. A 3 év alatt eddig egyszer sem kellett hozzányúlnom, pedig naponta kb 15 kávényi igénybevételnek van kitéve.
Lehet elfogult vagyok, de engem meggyőzött ez a márka. -
hanolfe
tag
Félre ne érts, nem akarom én az egekig magasztalni a márkát. Semmi közöm hozzájuk, nincs részesedésem a cégben (sajnos) :-)
Egyébként ha azt a nyavalyás darálási időt ezeknél az automatáknál szélesebb tartományban lehetne fokozatmentesen állítani, akkor sok gépet lehetne még jobban beállítani.
A nem véletlenül sokat dicsért QM Acquaviva, na az ilyen. Volt ez is, minden szempontból talán a legjobb automata kávégép. Egy hibája van, nem tetszett az asszonynak, szerinte rontotta a konyhában az összképet :-)[ Módosította: radi8tor ]
-
fragola.6035
aktív tag
Van egy pár QM automata nálam darabokban, akár 3-4-et is össze tudnék rakni. Csak szétszedve pihennek pár ládában. De legalább 2 nap munka, hogy összerakjak egyet és 40 ezernél többet úgysem fizetnének érte, ezért inkább megtartom magamnak mindet.
Jó lesz az még, kenyeret nem kér és az én feleségemnek kimondottan tetszik. Nem is engedne cremafokozós bazárokat a konyhába.https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
Valóban gyönyörű, és nagyon jó állapotban is van. Csábító az biztos. Mennyit kér érte az eladó?
ak - köszi
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
nagyúr
-
adriankoooo
senior tag
Ezek szerint igaz ami a tesztben is volt, hogy brutál alulra kell belőni a hőfokot. Holnap lemegyek újabb 2 fokot a tanácsodra. 96-ról indultam, szépen érezni a különbséget minden 2 foknál. Ez a PID óriási segítség számomra, hogy viszonylag konstans minőségben tudjak csapolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
soldier2
őstag
Én november közepén így kaptam, azzota nem telt el sok idő. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem rendeltem, hanem személyesen mentem be, és csak 100g-ot kértem, ha jól emlékszem. (majd nekifutok még egyszer, mert mire beállítottam a darálót elfogyott, ráadásul fagyasztva is volt)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
WiZARD
addikt
-
jolti
senior tag
Kóstoltam már egy párat a yirgából, a Paljocét is, de nekem az is savanya.
Az egyik etalon is az övé, a Choco Madness. Az az egyik kedvencem. Bár az új széria', az enyény gyümis, nem annyira jön be, mint a hagyományos CM. Éppen nem volt túl sok a gyümi benne, de rájöttem, hogy a "paprikás krumpli, az legyen paprikás krumpli", a csokis vonal, meg legyen csokis. A gyümisre ott a gyümis.
Pl a Pacificafé Pacificje is savanya nekem, pedig itt sokan szeretik a gyümölcsösségét. ( Tőle meg a Pin-up, meg a La Piazza a kedvencem. )
Az a baj, hogy kényes' az ízlésem, mert sem az 'alulpörkölt, savanya' kávét , sem a túlpörkölt keserű, égett kávét nem szeretem.Eyesis Én Pides GB-t használok. ( Az ugyan az, csak szebb! )
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Igen, de azért Choco Medness, hogy csoki legyen benne és nem gyümölcs, meg sav, szerintem. Arra ott apricot Il., sidamo, yirga, stb.
Lehet, hogy én is ( meg a nejem is ) érzékenyebb vagyok, mint faterod, de én is úgy vagyok vele, hogy akárhogy lehet hívni, bármilyen szép hasonlatokkal, akkor is a savanya az savanya nekem.
Lassan két éve, hogy ide keveredtem és rengeteget kupálódtam' a kávézás terén, de még idáig ezt a vonalat nem sikerült megszeretnem. -
-
ronin s8
senior tag
Hol? Ki?
Szerintem tisztázhatnánk ezt a kérdést, anélkül is, hogy állást foglalnánk.
Kétféle "ristretto" lehetséges, és mindkettőt gyakorolják is:1) A rendes espresso-t korábban leállítják, így egyfajta "szeletelt" espresso jön létre. Tehát pl. 25 mp helyett leállítják 17-20 mp-nél. Ez akkor elfogadható, ha tiszta, gyümölcsös, nem túlextrahált ital a cél. Kicsit vékony, de bizonyos kávéknak ez jól is áll. Mindenképpen egyszerűbb megcsinálni a másiknál, a vendéglátósok nem is tudják máshogy elképzelni.
2) A töményebb, egyesek szerint "túlextrahált", túlkivonatolt olasz ristretto, a műfaj csúcsa, amely finomabbra darált/nagyobb dózisú/erősebben tamperelt kávéból, esetenként 45-50 mp-ig tartó lefolyással készül.
Mindenki kiválaszthatja magának a szimpatikusabbat.
( Megsúgom: a második a jó. )
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen