-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #77901 üzenetére
Néha amikor a páratartalom, a hőmérséklet, vagy épp a dúdolt/fütyült dal hibája miatt kissé rögösödni kezd a a kávé őrlés közben akkor engem is szívatott a gép. Mivel én nem tartom jó dolognak hogy egy hústűvel kapirgáljak a szűrőben, azt szoktam csinálni, hogy egy külön tartóba őrlök és mielőtt átöntöm a karba, előtte megrázom mint Krisztus a vargát. Bevált.
Lehet, hogy nálad is ez a helyzet, bár a fütyült dalra ettől függetlenül is érdemes odafigyelni. Az én kávéim eddig mindenféle zenével megbirkóztak, csak azt nem szeretik, ha tapsolok közben.[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #77898 üzenetére
Szerintem is a karba őrlés lesz a megfejtés...ott lesz a hiszti tárgya.
Ma próbából bekapcsoltam az SJ Et, ami fixen pozicionáltan karba őröl, na ott megint féloldalasan indult a lefolyás, de legalább spriccelt is
Azután a kézivel mentem neki, ami meg kiskanállal átpakolós és ott megint gyönyörű lett a lefolyás.
Pedig ugyan az a kávé, ugyan az a mennyiség, kb ugyan az a szemcseméret, ugyan az az eljárás, középre boronálás, OCD, majd Palm Tamp.[ Szerkesztve ]
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #77984 üzenetére
Igen, tudom sajnos. Mikor fragola írta, hogy volt HX-ese és inkább a DB-s Catlert vette meg, utánaolvastam, hogy miért is dönthetett így. Sajnos a HX-es gépeknél nem ez egy hátrány, nem is értem, hogy a PID hogyan képes bármit is szabályozni bevallom őszintén, ha már a tökéletes megoldást keressük.
A Mara tehát rossz példa volt. A Sage-re ránézve nekem mindig az a gondolatom, hogy túl sok benne az elektronika és olyan műanyag érzetem van amikor rájuk nézek. Ha viszont az kiesik, akkor 400 fölött kezdődik az ár, és reggel meg várhatok egy csomót a bemelegedéssel.A thermoblock / thermocoil-os gépek jelenthetnének megoldást arra, hogy kis fogyasztással, gyorsan, és hőstabilan, meg végtelen gőz, de azokról nem sokat lehet tudni. Mintha a gyártók nem annyira akarnának arrafelé menni és úgy sejtem annak is meg lehet az oka.
[ Szerkesztve ]
-
vTamas35
csendes tag
válasz Bazsee71 #77984 üzenetére
"kell-e a HX-es szívás"
Azért ez felhasználó függő. Ahol sok a vendég, vagy isznak tejes italokat is, ott azért lehet jó választás egy HX vagy ha a pénz nem akadály akkor egy DB. Én soha nem értettem, hogy mi a para a HX-el, meg a hűtőcsapolással. Gyakorlatban annyi különbség van a két folyamat között, hogy csapolás előtt a fejöblítést, amit amúgy is csinálnál 5 másodperccel később állítod le. Konkrétan nincs egy mozdulat különbség sem a többiben. Illetve nem a PID értéket figyeled, hanem az alatt a súlyos 5 másodperc alatt a fejhőmérőt. Lehet, hogy ez valakinek kényelmetlen, de nem nevezném őrületes szívásnak, vagy nehezen reprodukálhatónak. Én a kezdetektől HX-et használtam, (az irodában volt tuning GC) és ez az egyetlen stabil pontja a készletnek (vagy csak azért nem akartam lecserélni mert nem bírom megemelni... ). Plusz ugye a "HX szívásért" cserébe van 3 kg-os hőstabil réz fej, baromi jó vízterítés, 3l-es réz kazán, roto pumpa, kicsi tuninggal programozható előáztatás, meg kb. 30-40 évig elketyeg, és szépPersze napi 2-3 shotra sokkal gazdaságosabb egy tuning GC.
O1G
-
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #78056 üzenetére
nézd el gagyinak a vacak poént, már százszor kiderült, hogy a számos erős oldala közé ez nem tartozik
más: renekázok. nem tudom, hogy én is olyan lelkes vagyok-e, mint itt sokan. az biztos, hogy más a végeredmény nagyon, ilyen értelemben tehát jó, hasznos cucc, nem értelmetlen egy vst mellett sem. tényleg "savanyít", magyarán, tényleg jobban hangsúlyozza a savas jegyeket. lassítja a lefolyást, pontosabban olyankor sem folyik le túl gyorsan, amikor a normál szűrőből már ömlene -- ez viszont inkább azt jelenti az én értelmezésemben, hogy picit alulold.
na mindegy, használom, és végülis tök jó, hogy ennyire más, mert ha egy kofi nagyon nem zenél az egyik szűrővel, egy próbát megérhet a másikkal. (reneka kontra vst 15g)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jana86
csendes tag
válasz Bazsee71 #78065 üzenetére
A renekának a nyitott felülete a gyár adatai szerint jóval nagyobb, mint egy hagyományos szűrőé (14% illetv 2,6%). De a szemcsék ezt valóban megváltoztthatják.
Nem megváltoztatni szeretném a valóságot, hanem megérteni.
Mostmár kíváncsi lettem. Mostanában csak a renekát használom, de össze fogom hasonlítani őket ugyanazzal a kávéval.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #78065 üzenetére
"Őszintén szólva nekem ennyi elég is volt az elvi síkon való kalandozásból"
vicces, hogy ugyanerre gondoltam én is. jana, ezt most ne vedd magadra, de általában úgy látom, hogy az "öreg rókák" egyre nehezebben tudják kezelni (ami hiba egyébként), amikor újra és újra beesik egy új feketeöves a topikba.
jóideje engem sem nyűgöz már le az elmélet, nem is az érdeklődés hiánya miatt, hanem mert végső soron (sok év, sok gép, sok szűrő és sok kávé után) itthon, magamnak kávézok, szóval annál nincs fontosabb, mint amit tapasztalok.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78073 üzenetére
Biztos, hogy van, bár ma ez még nem jellemző. A Double Shot tulajával szórakoztunk egy jót azzal hogy jóval a normáls szint alá mentünk a hőmérséklettel, (84 °C talán, de nem akarok hülyeséget mondani) és egy lassú diffúz előáztatás után csapoltunk. Ha jól emlékszem a csapolás sem 9 bar-on történt, ezért hosszabb ideig tartott, de a részletekre már nem emlékszem. A lényeg, hogy azok a hőfokon lefőzve a kávéból teljesen eltűnt az a minimális keserűség is. Éppenséggel egy erősen citrusos kávéval próbáltuk, aminek felettébb nem vagyok a rajongója, de az éretten szedett gyümis kávéknál megérné vele szórakozni akár otthon is.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #78159 üzenetére
"Hogy teljesített a traveler változat?"
Én a Lido-t forgalmazom, de nem fáj bevallani, hogy a Traveler-től erős versenytársat kap. Bár most jön az Orphan-tól is az új készlet (ott is volt egy kis revízió). Az első Apex-ek befutnak abban a csomagban jövő héten :-).
A Traveler ugyanazt produkálja, mint a klasszik M47, csak puritánabb köntösben. Rendkívül könnyű tekerni (még kávéval is :-)) és szinte eltörpül a Hario Mini Mill mellett. Mindezt 47-es késszettel. Odateszi magát. Nem kicsit. De én primér eszpresszózom. Vicces volt, hogy Christian nagyjából beállította a csont új őrlőt és húztunk vele elsőre egy spricc nélküli eszpresszót a Pro800-on. Persze, hogy mesztelen(kedtünk).
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Bazsee71 #78182 üzenetére
Ez biztos?
Akkor a cég honlapján ez mind román gyártmány?
"Aquila non captat muscas."
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78280 üzenetére
Ilyesmivel szenvedek én is egy ideje, de ahhoz baromi sok kávét kéne igyak, hogy megtalljam a megoldást.
Kis Delonghi, sötét pöri. Ha kigyullad a lámpa és csinálok egy hűtőcsapolást (vagy várok kb 2 percet) és azonnal csapolok, a kávé jó lesz. De ha pár percen belül főzögetem őket egymás után, a gép egyre jobban felmelegszik és egyre több vizet kell átengednem a rendszeren, hogy normális kávét lehessen vele főzni,
Legalábbis a sötét pöriknél. Világosnál ez kevésbé jelent problémát. -
senior tag
válasz Bazsee71 #78330 üzenetére
Ezt a Hendon féle recept szerint készült kevert vizet én is csak ajánlani tudom bárkinek. Én két napja ilyennel készítem a kávékat, ég és föld a különbség a sima Nordához képest. Próbáltam olaszos pörkölésű kávéval, ott nem igazán érzek különbséget, viszont a világosabb pörkölésű etióp és kolumbiai, az nagyon ott van. És én megvettem a gyógyszertári desztillált vizet, mert annyira kevés kell belőle hogy véleményem szerint még így is megéri…
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78330 üzenetére
Szerintem az általam lentebb belinkelt videón sokkal könnyebb elmenni, mint a Barista Hustle oldalán, meg az nem a standard alapvíz képletét írja le, de a lényeg ugyanaz.
Természetesen desztvíz alatt rendes desztvízre gondoltam, nem ioncserélt és műanyag kannákban tárolt, műanyag ízű vackokra. Én is azért használok RO vizet egyébként, mert itthon nem lehet kapni jó minőségű desztvizet. A gyógyszertári meg nem is az, elárulom. Nem véletlenül van az rajta, hogy "tisztított víz'.
Amúgy meg a saját desztilláló kva sok áramot fogyasztott volna, mi meg más célra is használjuk a vizet a kávéfőzésen kívül. És PET szemét egy szál se.[ Szerkesztve ]
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78330 üzenetére
Ránéztem a Barista Hustle oldalra, rosszul emlékeztem, az egy sor különböző receptet ír le.
Viszont VIGYÁZAT! Az oldalon az összes receptnél gramm szerepel milligramm helyett!Tehát pl. a Hendon (Colonna-Dashwood) vízbe nem
37.5 g puffer kell, hanem 0.375 g és nem
24 g Mg, hanem 0.24 g
938.5 g vízhez.[ Szerkesztve ]
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78347 üzenetére
Az SCA standard-re gondoltam mint alapvízre, csak rosszul emlékeztem az oldalra, később néztem rá, hogy gyakorlatilag ugyanazt írja le mint ami a videóban is szerepel.
Az én RO vizem jelenleg kevesebb mint 3 ppm. (5 µS/cm)
A gyógyszertári tiszított vizet nem mértem meg, mert eszembe sem jutott amikor egyszer azzal próbálkoztam, hogy valaha össze kéne hasoníltsam valamivel. -
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78415 üzenetére
Azért állítom, hogy jó a kávéhoz mert nálunk a települések többségében kemény a víz és a vízkeménységet magnézium és kalcium is meghatározza. Ezek publikus adatok.
A csőre húzható patronok jóval kevesebb liter vizet lágyítanak mint a zacskós. Azért jött be neked a zacskós.
Az ízekre természetesen hatást gyakorol mindegyik vízlágyító, mivel minden 2+os iont lecserélnek, azaz csökkentik a magnézium ionok mennyiségét is akár olyan szint alá, ami már nem jó.
Nem véletlen, hogy én csak magnézium citrátot adok a tiszta vízhez.Én csak azt állítom, hogy a tartályba helyezett vízlágyító, ha nem cserélik rendszeresen, vagy regenerálással próbálkoznak, később problémát okozhat. Nem azt, hogy "táptalaj". Olvass vissza.
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78457 üzenetére
Akkor pontosítok. Ha valaki nem akar külön a vízkészítéssel vacakolni és olyan helyen lakik ahol nem túl klóros a víz és a kálcium és magnézium mennyisége megfelelő tartományon belül van a vízben, akkor a kávé íze tekintetében alapvetően nem nagyon, legfeljebb a vízkővel lesz problémája. Valahol el van nekem mentve egy oldal ahol a különböző fém ionokra helyezték a hangsúlyt, hogy melyik mit hoz ki a kávéból. Az azon az oldalon olvasható értékeket nem nagyon lépi túl a hazai csapvíz, de még annak is egy része a hidrogén-karbonátok mennyiségétől függően kiválik a kazánban, jelentős mennyiségű Ca és Mg iontól szabadítva meg az a vizet amit előzőleg a tartályba töltöttünk.
Mivel alapvetően nem forralásról van szó, ezért nem az összes változó keménység tűnik el, de akkor is jelentős. Ha forralnánk akkor a HCO3 mennyisége az irányadó. A lényeg, hogy a kemény vizes területeken is lecsökken a kazánban a víz változó keménysége pont annyira, hogy az kávéfőzésre alkalmas legyen.
Kávé szempontjából tehát kifejezetten a lágy vizes területek a problémásak, elsősorban délkelet Magyarország.Ami tényleges probléma egyes helyeken, az a magas TDS érték ami miatt már víz beoldási képessége szenved csorbát. No meg a túl kemény víz nem tesz jót a gépnek és senkinek nem lehet célja hogy a változó keménységet a gépe intézze el, ezért inkább célszerű a szűrt vízből, magas ionkoncentrációval, de viszonylag alacsony TDS értékre belőni a kávés vizet, hogy az ionmennyiség meglegyen miközben a levegőből beoldódó CO2-vel nehezebben képez vízkövet a kazánban. A másik megoldás az ioncserélő gyanta használata, de azzal az a baj, hogy a karbonátok mennyiségétől függetlenül nyúl hozzá a vízben lévő kálcium és magnézium ionokhoz ezért ha olyan vízet kezelünk vele ami alapvetően keveset tartalmaz belőlük, főleg a magnéziumból, akkor megfosztjuk a vizet ezektől a kávéfőzés szempontjából fontos ionoktól, vagy eleve olyan szintre csökkentjük, hogy a maradék meg simán kiválik a kazánban karbonátként. Ráadásul a TDS érték megmarad, csak más ionokra cserélődik a kálcium és a magnézium.
Ha jól gondolom, a citromsav (citromlé) hozzáadása a vízhez csökkenti a karbonátok mennyiségét (karbonsav keletkezik) és a víz pH-ját is. Nem ismertem ezt a trükköt, de érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #78516 üzenetére
ami csak azért fura, mert a mina fejkazán része ugyanaz, mint a többi dc gépé, oszt a koffeinrandin meg nem igazán bírta a dc mini. elhiszem amúgy, amit "dewla" mond, csak a magyarázatot nem tudom erre (de már nem érdekel annyira, hiszen nincs dc-m).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #78516 üzenetére
Azt gondolnám azért van/volt Mina, mert az többet tud, ezáltal jobb kávét készíthet.
De így magyarázat nélkül nekem az a konkluzió, hogy annyira nem jött be a hypeolt profilozás, átfolyás szabályzás, hogy az a gép maradjon, és inkább lett egy "hagyományos"Felejtsétek el a Mina kérdésem.
Most látom hogy az új DC XT lett, ami ha jól veszem ki kb a Mina nagy testvére (meg némi extra), és itt is van flowcontrol. Így már más a kép[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #78523 üzenetére
hmm, ez az alacsony osb lap+redőny egész ötletes. de még azon is gondolkodom viccen kívül, hogy kifúrom a falat valami 100 mm körüli kívül-belül ledugózható lyukkal, aztán pörköléskor unplug és hadd szóljon. mondjuk onnantól tuti életem végéig cikizés tárgya lennék
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78482 üzenetére
Tudom, hogy a jó víz mit jelent, hiszen én is saját vizet használok. Magamban hiába állítok fel egy cupping sort, ahhoz, hogy pontosan lehessen tudni, hogy mégis mennyire térnek el az ízek, sokféle innen-onnan kapott vízzel kéne próbálkoznom, meg a kávé sem mindegy. Egyedül ez reménytelen vállalkozás, meg sokszor eltérnek az ízlések. Pl. van aki a fás ízeket kedveli, én meg nem. Van aki odavan a citrusos kávékért én meg menekülök előle, legalábbis espresso esetében.
Több szempontból sem javaslom, hogy valaki csapvízzel kávézzon, csak annyit írtam, hogy ha ízlik azzal a kávé valakinek, akkor akár azzal is lehet kávét főzni, ha nem bánja a gépét, mert a hazai vízben általában elég Mg van, Ca meg bőséggel. Nem lesz optimális, de ezt döntse el az aki kóstolja, hogy neki ízlik, vagy sem.
Én sokáig használtam lágy, nullás RO vízet kávéhoz, míg rá nem jöttem, hogy mennyit veszítek. Utána kezdtem el szűrt víz és a helyi csapvíz 4:1 arányú keverékét használni. Nem volt vele gond.
Aztán egyszer vidéken (Vászoly) történt velem, hogy törökös kávét csináltam, mert épp ahhoz volt kedvem.
Az egyik kávéval nem is volt gond, de a másik az olyan pocsék lett, hogy a fal adta a másikat. A nejem meg a gyógyteáját öntötte ki mert fekete lett és szörnyű ízű. Akkor kezdtem otthon szórakozni a vízkészítéssel és ha ismeretlen helyre megyek, viszem magammal.Az egész dologról egyébként az a paradoxon jutott még eszembe amiről nemrég beszélgettem valakivel. Végre tudjuk, hogy a víz mennyire fontos. A standardizált vízzel most egy bizonyos kávé ugyanolyan ízű lehet bárhol a világon. Régen más volt a helyzet. A helyi pörkölők úgy szelektáltak és úgy pörköltek anélkül, hogy tudták volna, hogy az a helyi vízzel főzve a lehető legjobb legyen. Sajnálatos, hogy ez a tudás a standard vízzel el fog tűnni hacsak valakinek nem jut eszébe összegyűjteni és leírni, hogy nem csak kávéhoz lehet vizet gyártani, de egy bizonyos vízhez is lehet kávét keresni.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Bazsee71 #78581 üzenetére
"a mai világban pedig komoly marketing, hype nélkül akármennyire jó vagy, nem lehet érvényesülni."
Ezt megerősítem, magam pl. a nulla marketinget és hype-ot testesítem meg egy személyben, egész egyszerűen egyáltalán nem értek az efféle varázslatokhoz, semmit sem reklámozok vagy ajánlok, FB-ra alig posztolok valamit, aki megkeres/talál azt kiszolgálom, ennyi, sőt ezt még fokozni is tudom, volt már hogy úgy ítéltem meg, más portékájával jobban járna a leendő vásárló és pl. a Casmo-hoz irányítottam. /pl. filter esetén /
Nagy kitörésről, forgalom növekedésről, és egyéb huncutságokról így értelemszerűen nem is beszélhetünk, de megmondom őszintén, azért "elvagyok" így is.
Hovatovább szeretnék egy olyan világban élni, ahol egy becsülettel és tisztességgel végzett korrekt munka elegendő a boldoguláshoz, mindenféle egyéb hókuszpókusz nélkül, bár akkor nem tudom hogy aki a marketing meg reklám bizniszben érdekelt mit csinálna, hisz az is munka, abból is élnek emberek és bizonyára lehet tisztességesen csinálni, szóval hülyeség is amit mondtam, de azért én elelmélkedtem rajta! -
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #78581 üzenetére
na de nem is arról van szó, hogy a kávézó csinálja magát marketing nélkül, hanem egy kommentelő kommentjéről. a leírtakkal egyébként csak félig értek egyet: odáig oké, hogy ezek jó dolgok, de egyébként meg kb. kutya kötelessége egy helynek, ami ebbe a pozícióba céloz... (inkább az a szomorú, ha "még" ennyit sem tesz meg egy magát csúcsnak pozicionáló kávézó)
"Mindig kell valaki, aki a határokat feszegeti, és akár a kudarcot is vállalva beleveti magát az ismeretlenbe."
ez kb. bármilyen vállalkozásra igaz ám. vállalkozni kockázattal lehet csak, ezt te is tudod.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Zotmund001
újonc
válasz Bazsee71 #78586 üzenetére
Ahogy minden szegmensben, szerintem itt is az marad a piacon, amire fizetőképes igény van. Ha középszerű vagy kifejezetten rossz kávékra van igény hatalmas marketinggel akkor azok szárnyalnak. Ha magas minőségű és professzionális italokra, ahol a marketingköltség helyett a minőségre helyezik a hangsúlyt, akkor az ilyen helyek is szép hasznot termelnek.
Ha jól látom, a cikkben szereplő hely is próbálja minimalizálni a marketingköltséget, és kapcsolati tőkével helyettesíteni azt. Ha a megspórolt pénzt a legjobb kávé előállításába forgatják, akkor ez mindenképp becsülendő.Solus cum sola non cogitabuntur orare Pater Noster.
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #78729 üzenetére
Az ese pod sokkal sérülékenyebb csomagolás, és elég ritkán törik szét. Megoldható lenne a kapszulában is, csak valamiért nem teszik (olyan is a végeredmény)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78729 üzenetére
A Lavazza EP az tuti, hogy tömörítve van, amikor először ittam olyat utánakérdeztem. A Nespresso Business-nél nem mernék rá mérget venni, de határozottan kemény kívülről és nem emlékszem, hogy zörgött volna benne a töltet. Na, majd egyszer felbontok egyet, ha lesz alkalmam rá.
Nem értem egyébként mitől sérülhetne egy tömörített kapszula szállítás közben. Tömörítés és lezárás után már nem történhet a kávéval semmi ami miatt sérülhetne a kapszula. Ha mégis, akkor az csak külső erőhatás lehet, akkor meg mindegy, hogy tömörítve van-e vagy sem.
-
azigazimoris
aktív tag
válasz Bazsee71 #78730 üzenetére
Nekem is marad némi víz a pogácsa tetején a Babyben, de a pogácsa teljesen frankón szép színűen egyben jön ki.
Akkor lenne gond, ha az egész pogi egy csatak sár lenne szerintem.
Aztán, lehet, hogy csak picivel kevesebbet rakok a kosárba, mint kellene, de a kávék jók.[ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78730 üzenetére
Közben megnéztem a jegyzeteimet, mert derengett valami. Ha rendszeres a probléma (és nem olajos kávéról van szó, mert az hajlamos az ilyesmire) akkor azért van, mert a solenoid nem engedi el elég gyorsan a nyomást. Az ellustult solenoid miatti vizes pogácsák jelzik, hogy már régebb óta nem volt visszaöblítés a gépen.
Rush77 esete nem egyértelmű, mert ugyanazt a kávét főzte kétszer egymás után és csak az egyik esetben maradt vizes a pogácsa.
@Rush77
Visszaöblítést mikor csináltál utoljára?
[ Szerkesztve ]
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78760 üzenetére
Alapból a dózistól függ, de ebben az esetben kínosan ki vannak mérve az adagok mindkét alkalommal. Elsőre jó neki, másodjára meg nem. Mint kiderült, visszaöblítést is szokott csinálni, úgyhogy én kifogytam az ötletekből. Pontosabban itt már csak valami a körülmények abszurd összejátszása lehetséges, pl. hogy az adagolás hajszálnyira pont a határán van az optimálisnak és első alkalommal mindig kisebb erővel tömörít, mint a második alkalommal. De mi ennek az esélye?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs