-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sortiefish
csendes tag
válasz kaligula #58797 üzenetére
Nem tudom jelenleg mennyi a legalacsonyabb ára a pörkölőnek, de igen az AVX-nél 150e volt az ára, most is annyi 150e , de benne van az árban 10e értékben nyers kofi is így (140e).
Gene Café CBR-101 -
looser
addikt
válasz kaligula #66776 üzenetére
Hát akkor ezt a hozzászólásod nagyon félreértettem :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
WiZARD
addikt
válasz kaligula #68411 üzenetére
Elso korben en leszek a barista, aztan ahogy sikerul megfelelo embert talalni...
2 fele kaveval akarok indulni, 1 eszpresszo, 1 filter. CM mindketto.A daralok talan egyertelmuek, illetve keves alternativa van. Nekem nagyobb kerdes a kavefozo. A Cafe Racer kulsore nagyon megtetszett, leiras alapjan jonak tunik, ajanlast is kaptam ra. La Marzocco van kis tulzassal minden masodik sarkon, szeretnek kicsit mast, de ha az lenne a velemeny, hogy vita nelkul az a legjobb, akkor azt is elfogadom.
Fragola: miert, es mi az amit vennel/ajanlanal?
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
qvik27
tag
válasz kaligula #68385 üzenetére
Szia,
Nem én vagyok a guru, de sztem a kotyesznél a vízhőmérsékleted mindig magasabb lesz, mint az ideális, pusztán amiatt, hogy a vizet a forró gőz nyomása fogja áttolni a pogácsán. Ez akkor volna 100 fok, ha légköri nyomáson történne, ami már több, mint kéne. emellett még ott van az, hogy a pogácsa miatt is nagyobb a belső nyomás, meg a kotyogós szelepe miatt is (ahogy én ismerem), következésképp még magasabb lesz a víz hőmérséklete. Ezzel persze nem a kérdésedre reagáltam, de azt, hogy érdemes-e, nem tudom, hogy pontosabban mire értetted.
Szerintem a víz hőmérsékletét lehet PID-eléssel szabályozni, és annak lehet is előnyös hatása, de nem hinném, hogy 90-94 fokos hőmérsékletet el lehet érni az átáramló víznél, és eléggé össze kell rakni a "matekot", hogy le is jöjjön a kávé 25-30 mp között.
Egy ismerősöm főzött "ügyesen" egy jobb kotyogóssal - én úgy mondanám: "humán PID" módszerrel :-) Az eredmény sokkal jobb volt, mint ha csak "aládurrantott" volna. Persze nem egy pumpás, PID-es gép minősége.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
WiZARD
addikt
válasz kaligula #68415 üzenetére
San Remo-n továbbra is gondolkoztam. Közben szembejött egy Opera 2.0 ami eladó, bár mondta a barista hogy egyik karnál volt vmi gáz, de azt mondja azóta jó. Ma este mentem volna megnézni, erre hívott a tulaj, hogy épp most ment tönkre benne valami. Asszem ez elég intő jel, hogy továbblépjek...
Eureka Olympus 75E darálóról vélemény/tapasztalat van valakinek? (Mythos-t néztem, de ezt ajánlották, hogy jóval olcsóbb, ugyanaz a kés/motor...)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz kaligula #68619 üzenetére
Ésszerűen szeretném kihozni a lehető legjobb várat. Amire megéri többet kiadni, azon nem akarok spórolni, és nem olyan eszközöket akarok aminél csak azt várom/lesem hogy mi a jobb és mikor tudom lecserélni. Viszont olyat nem akarok ami pénzkidobás. (Eureka mellett azzal érvelt aki ajánlotta, hogy ugyanaz a kés, motor, gyártó, picit más konstrukció, Mythosban a fűtés ami az érdekes, de azt eléggé lefikázta, konkrétan azt mondta hogy annak a kikötésével/kikapcsolásával lehet kezdeni)
(#68623) manio thx. EK43 meglesz első körben
Eszpresszó darálóra ami még felmerült a Robur.
SanRemo helyett pedig valószínűleg nem variálok (bár még most megyek megnézni vmit) és LM lesz, Stradara is kaptam egy ajánlatot amin nagyon gondolkozom...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
-
WiZARD
addikt
válasz kaligula #68702 üzenetére
Értem, köszi. Azért LM neve se rossz
jelenleg így állok:
Eddig Strada MP-n gondolkoztam, de rájöttem hogy szép a manuális kezelés, és ezért elvben jobb kávét lehet vele csinálni, de pont emiatt sokkal több odafigyelés kell. Amihez vagy több ember kell a pultba, vagy kisebb forgalom, és fontos hogy olyan barista legyen aki tényleg mindig figyel erre... Eleinte amíg én állok ott, addig figyelnék rá, és a nyilván a forgalom se lenne túl nagy az első naptól. De ha beindul, és ha felveszek valamit, akkor félek, hogy ez a rész veszélybe kerülne.
A Black Eagle jóformán full automata, ha be van állítva onnan kezdve a baristának nincs több dolga mint betenni a kart az őrölt kávéval, és nem kell méregetni, stopperezni...
Erre ott a lehetőség az LM egyéb gépeivel is, ott a volumetrikus mérés. (vagy +1600 EUR az auto brew ratio-hoz a mérleg). Bár a volumetrikus mérés meg a szűkített keresztmetszet miatt a forgalmazó szerint gyengébb kávét eredményez, mint a full manuális.Olasz pörkölésű kávé nem lesz, csak világos.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen