-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
itaprak
csendes tag
válasz paljoc #11016 üzenetére
Szóval voltam a hétvégén az ismerősömnél megint, most már paljoc jóvoltából manométerrel.
Már azt sem igazán néztem volna ki az ariete retro-ból, hogy van benne OPV, de most erre is rátett egy lapáttal, hogy gyárilag 9-10 bár közé volt belőve. Így nem kellett semmit sem eltekergetni.Sajnos a tulaj nem hiszi el, hogy a leggyengébb láncszem jelenleg az előre darált illy a rendszerében (sőt!...) és amíg továbbra is ezzel próbálkozik addig kár bármin gondolkodni. A legbosszantóbb, hogy van rendes őrlője is.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #11344 üzenetére
az epres milka borzalmas, szóval remélem, hogy fölötte tudok majd megállapodni vele. holnap érdekes lesz. feketecsokó madness-ből még nem tudtam teljesen eltüntetni a kesernyét, de 88 fokon már voltak savak is, sokat javult. holnap 86 fokon remélhetőleg zenélni fog.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adpeter
tag
válasz paljoc #11370 üzenetére
Én abból a peldzsó kávéból nem vennék! Állítólag a milkának dolgozik mostanság. Az pedig köztudottan a Bilderberg csoporté. Tehát aki onnan vásárol az az illuminatik világuralmi törekvéseit támogatja!
Tehát az az ember eladta a lelkét az ördögnek!Átvinnél a Zantikváriumba egy zacsi epresmilkást hétfőn? Beugranék érte,persze kifizetem!
De most komoly![ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
_MrB_
csendes tag
válasz paljoc #11557 üzenetére
Úgy ment le, hogy az országba kerülése még mindig ugyanannyi mint eddig volt. Kiesett egy közbenső haszonkulcs, ezért lett a 3650es ár 3200as. Nálam az utolsó rendelés 3400as, mert a 3200as árra jött posta és utalási díj. Jövőben erősen 3200 közelében lesz nálam is az ára, és remélem más fórumokon is megjelenik.
Sajnos ebben az áprilisi adagban tényleg van egy kis szórás. Fűszeresebb, kevésbé csokis íz, cserébe utóízében megjelent mint ahogy fragola is írta egy kis mocsárira jellemző íz. Ez nem tesz neki feltétlen jót, de cappuccinoban még tolerálom.
Rá fogok kérdeztetni a gyártól, mi változott.
-
adpeter
tag
válasz paljoc #12042 üzenetére
Most is így volt. A szívem vitt volna előre, ki tudja meddig!Egy tiszta pillanatot kihasználva, mikor az agyam vette át az irányítást gyorsan bedobtam a fórumra. Tudtam, hogy ennyiért lesz pár licitáló és így könyebb lesz elengednem nekem is. Valaki meg jól jár.A többi már történelem.
Tanulság: kell egy csoportos privát üzenet opció!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
enterlaci
senior tag
válasz paljoc #12099 üzenetére
Nem tudom, de érzésem azt súgja, hogy néhány fontos részlet kimaradhatott a vizsgálatból. '...persze az olaszok sem hülyék és inkább eladnak súlyszelepet mintsem megtanítanak új fogásokra a régi főzővel?!'
Viccet félretéve, nekem hidegen indítva könnyen sikerült égett kávét kapnom, forralttal töltve viszont csak 1x csesztem el.Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
enterlaci
senior tag
válasz paljoc #12102 üzenetére
Most már tudjuk, hol kell bemenni a laborba! Igen, jó kis videó és sokan dolgoztak rajta, respect.
A súlyszelep az idő és nyomás viszonyokat befolyásolja ez nem is lehet kérdés, de nyilván nem lehet egyetlen recept az igazi kotyis kávé főzésre, mindenki máshogy szereti. Ezt a látványelemet pedig szerintem csak szeretni lehet, de meg kell tanulni a használat módját. ...és a Brikka sztori ebből (is) él tovább...Dr_Syrex: Nekem is előfordult ez 1x 2x, ellenőrizd, hogy ne szoruljon kávé a tömítés alá, illetve mosd ki vízzel és járasd meg a súlyszelepet egy kicsit, mert szerintem hajlamos a letapadásra ha nem öblíted át sokáig egy főzés után. Valószínűleg a különböző kávé típusok másféle 'ragadós' nyomot hagynak maguk után, de persze nem kell percekig sikálva fémtisztára mosni a masinát.
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
mutyi
őstag
válasz paljoc #12138 üzenetére
Most ittam egy helyen Diemme kávét,de annyira nem voltam tőle elájulva.
Igaz, nem frissen darált volt, hanem szerintem pár órás darálás.
Chrema sem nagyon volt, alig-alig.
Mit gondoltok amúgy erről a kávéról? Eddig ezen a helyen Pellini volt,én azt a kávét nagyon imádom,mit tudtok ajánlani, aki Pellini meg Illy izvilágért rajong? -
_MrB_
csendes tag
válasz paljoc #12238 üzenetére
Kottaárus hölgy húzott egy nagyon korrekt espressot. A cortadot még kicsit gyakorolja és menni fog az is neki nemsokára tökéletesen. Azért bőven átlagos megvolt tegnap is.
Ma reggel mondjuk olyan történt, ami rég nem. Gőzölésnél két pitlivel gőzöltem, mert az elsőből nem mikrohab, nem bubis hab, hanem valami brutális buborékerdő lett, mintha egy gyerek fújta volna tele szappanbuborékkal. Nem tudom mitől, de hiába emeletem, süllyesztettem a gőzcsövet a tejben, csak ömlött a centi feletti buborékfelhő... Öntöttem is ki azzal a lendülettel, majd újabb adag, s az már közel tökéletes mikrohab lett.
-
adpeter
tag
válasz paljoc #12689 üzenetére
B..szuss! Én az egészet nem nagyon értem! Ez komoly? Most néztem rá....ez a gyulladási határ...meg az egész leírás !
Asszem nem keresem meg őket a termékpaletta bővítésével kapcsolatban."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen