-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indeys
csendes tag
válasz *Mukeey* #75919 üzenetére
Köszönöm a válaszokat neked és Nibiru-nak!
A leírtak alapján a Lelit és a Gaggia gépek (ezek megnevezése az egykaros gépek?) kerültek előtérbe az automata gépekhez képest.
Melyik modelleket tudnátok esetleg ajánlani vagy mely márkákat még?
Illetve egy teljesen kezdő kávékészítőnek, mint amilyen én is vagyok, milyen kezdő felszerelést javasolnátok, amit mindenképp érdemes beszerezni?
Temészetesen kávékészítési tippeket is szívesen fogadok, vagy ha van valami könyv, leírás kezdőknek, akkor szívesen elolvasom.Előre is köszönöm!
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
-
qvik27
tag
válasz *Mukeey* #76748 üzenetére
No. Az Ascasonak, a Lelitnek is van kis szűrö bizbasza, ami -a leírásokból következtetve ugyanazt csinálja, amit a szűrükancsók. Vízkő ellen biztosan jó, mellette pedig megnő a nátriom ionok mennyisége - ezt pedig a hiperszuper inverz ozmózisos vízherélők után szokták szódabikarbónával csinálni.
Persze láttunk már itt elrettentő képeket alu bojlerekről, amiket szűrt vízzel használtak, de azokról a rendszerekről nem sok egyebet tudtam meg, amikor visszaolvastam. (Így pl. nem esett említés réz-alu-víz galván effektusról - mármint, hogy lehet-e ilyen ok, stb.
Réz és acél bojlereket szvsz. biztos nem bántja jobban a csapvíznél, a kávénak meg jobb.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
bluesfan
tag
válasz *Mukeey* #77027 üzenetére
A az igazság,hogy a hsz-em nem volt mentes némi szarkazmustól, mert ő nem az eszpresszókészítés helyes menetét, hanem sokkal inkább ennek a Mini Moka gépnek a használatát próbálta bemutatni a maga módján. Mondjuk azt sem biztos, hogy tőle kéne megtanulni.
[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
válasz *Mukeey* #77411 üzenetére
"A te szokásaidnak sem sajnos, erölteted ezt a hosszú kávédat. "
Ez olyan magyarosch.
Honnan ismered te a kávézási szokásaimat: hol, mikor, milyen kávét iszok? Egy fajtára kérdeztem rá itt.Én is tudnék ilyen "bölcsességeket" kinyilatkoztatni, mint pl.:
Az igazi espresso igazi presszó gépeken készül, amelyek nem azonosak az otthoni usereknek gyártott és utólag feltuningolt izékkel amiket erőltetsz.Csak nem szokásom másokat piszkálni azért, mert nem szeretik azt amit én.
Akinek nem tetszik amit írok, az ne olvassa és pláne ne reagáljon. Szerencsére találkoztam itt segítőkész fórumtársakkal is akik készséggel válaszoltak. Nekem ez pont elég.
(Egy apró gondolat még: az a hosszú kávé, amiről írok, a milliós presszó gépeken gombnyomásra készül, a gyártók beépítették valamiért ezt a fajtát - nyilván az én kedvemért mert más meg se inná...)
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
#25510592
törölt tag
válasz *Mukeey* #77443 üzenetére
Szabad a szomszédságban nyitni topikot automatás, kotyogós és egyéb alternatív készítésű löttyök fogyasztói eszmecseréjéhez? Mi lenne jó gyűjtőnév hozzá?
Szerintem igény lenne rá, mert automatások is mindig jönnek kérdezni, ott meg nem sok mozgás van ahová innen küldjük őket.
Szóval nem flamebait, csak ötletelek. -
LazacX
tag
válasz *Mukeey* #77747 üzenetére
Neked Dianád, Elizabethed van,vagy más?
A két említett gépben nem ugyanaz a PID van? Valamint az előáztatás az, amiben különbséget látok, (a dizájnelemeket leszámítva). Ellenben a Diana lényegesen nehezebb, azaz az olcsóbb masszívabb? Egyéb érdemi (belső) különbség van még?
Amúgy egy Silviát mennyi idő alatt lehet talpraállítani presszófőzéshez nagy mennyiségű gőzölés után hűtőcsapolásokkal?
[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz *Mukeey* #78649 üzenetére
Ez annyira se nem híg lötty, se nem felülextraktált, és még presszó gép is, legkevésbé tűnik kukába valónak. Pontosan 43mp telik el a nyomás rá, nyomás le közt.
Nemrég Frogola is írta, kb. 5napja, hogy simán lehet ennyi, pontos időket írt kb. 30-50mp-t, de most nem keresem vissza.
Nyilván ok a tankönyvi 25-30mp, de nincs ez kőbe vésve.
Nálam jobb az eredmény mintha durvára venném a gyorsabb lefolyás miatt.
De majd sokat gyakorlok, aztán talán nekem is jó lesz a 25mp.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
jana86
csendes tag
válasz *Mukeey* #78649 üzenetére
Presszó gépből maximum 25-30mp, minden más kuka.
Azért ez nem feltétlenül igaz. Én is szoktam 15mp előáztatással (4 barig) 50mp fölötti csapolásokat húzni. Biztosíthatlak, hogy nem a kukában végzi az ital! (Ilyenkor az előáztatás idejét nem számoljuk bele az extrakciós időbe, tehát itt igazából az 50mp helyett 50-15, azaz 35mp az idő.)
De pl. ez sem kukába való a tesztelő szerint:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- iPhone topik
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A kánikula elviseléséhez hardverek is kellhetnek a napernyő mellé
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen