-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz vendingo #36553 üzenetére
Nem tudom miért, de úgy láttam Fragola posztolta a képet. Így már értem
Parci/Blaze: van aki szerint a tigriscsíkos cremas kávé megégett. Persze kávéja válogatja.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #36553 üzenetére
akkor érthetőbb, egy világosabb burundinál pláne ilyesmi a krema. valamiért az ragadt meg bennem, hogy te a klasszikusabb irányt nyomod.
soldier2: a keserű ízű kávé égett meg. tényleg nem a mintázat számít, meg kell kóstolni külön a kremát és ha keserű, akkor megégett (kellően vacak pörinél persze ilyenkor a hőfokot csökkentve a kremma ugyan javul, a kofi viszont egyre laposabb lesz)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz vendingo #36600 üzenetére
nekem is volt egyszerre 2010körüli GCm, és silviám, (kb 2 hétre)
masszivabb volt a silvia ize. azt nem mondom, h az árdifit megérte, de azért jobb volt. izletesebb, tömörebb, sűrűbb, azonos daráló mellett. noés, a finomabb őrlésbe már belefulladt a GC, amit a silvia még kiizzadt. akkoriban valaki mondott egy 10%al jobb kábét itt a fórumon, nekem nagyobbnak tünt a difi. de nem elsőre, hanem pár napot mindkettőn szöszöltem. volt viszont 1fajta gyümisebb KV, amibe boogit (extra cremát) vitt a GC, amit a silvia nem csinált, de a többi kávén jobbnak találtam a silviát.Aztán lett a silvián pid, és akkor rendesen elhúzott, pides GCt viszont sosem birtokoltam. simán ellettem volna ettől függetlenül a GCvel is, csak, ha már ott volt mindkettő, akkor nyilván a jobbat tartom meg.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
-
mester6
tag
válasz vendingo #36627 üzenetére
Vannak olyan kávéfőzők, ahol a vízterítő vastagsága változtatható, a vízterítő cseréjével. Pl. a La Spaciále-hoz kapható 11, 13 és 15 mm-es vastagságú vízterítő. Így ha vékonyabb vízterítőre esik a választás, több kávéval lehet felrakni a szűrőkosarat. Talán a Faema-nál is lehetne , egy gyári vízterítőből lekapni egy kicsit a több őrlemény elhelyezése érdekében?
[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
válasz vendingo #36643 üzenetére
Én sosem engedtem vizet az alsó tálcába felülről. A szűrők öblítésekor egy nagyobb csészébe engedtem a vizet, amit rögtön kiöntöttem. A gőzőlő csapadék vízét is a csészébe irányítottam. A légtelenítésnél is a csészébe ment a gőz, vagy víz. Így alig volt víz az alsó tálcában és a háromutú felöl jövő csapadék alig, alig okozott gondot!
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #36627 üzenetére
Ma lekapta a polcról a soha nem használt bóvli 20g körüli szűrőmet, ezzel rendesen felmegy a kar, ha van benne kávé. Sajna reneka nem lesz jó a faemahoz
Renekaval eléggé lapos, vékony cremas kávék készültek, mert kevés őrlemény fért bele a felső szűrő miatt.Kár érte, mert nagyon szeretem ezt a szűrőt.
Milyen márkát ajánlanátok, aminek van 20g körüli kosara?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
adriankoooo
senior tag
válasz vendingo #37649 üzenetére
Anyámnak volt régen egy fasza vákuumos üvegje (rajta pumpával), szerintem az jó lenne kávéra is - csak jó régen nincs már meg.
Valami ilyesmi:
https://www.otto.hu/d-10031580986-szett-vakumos-tarolo-uvegkeszlet-4-reszes.html
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #37849 üzenetére
nem próbáltam még, most egy ideje nem látok jó áron otthoni pörkölőt (gázégőm nincs, így a manuális verziók kiesnek sajnos, marad a gene, hottop és hasonlók) és amúgy is kb. mostanra rendeződtünk úgy el, hogy lenne rá helyem és időm. de az a terv, hogy perkelgetés lesz
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Wolfy999
tag
válasz vendingo #38383 üzenetére
A Mythos-nak azt szokták felróni, hogy mindig kell benne legyen egy nagyobb mennyiségű kávé, hogy egyenletesen daráljon. Ezzel te tudtál valamit csinálni? Illetve pangó örlemény terén mennyire lehet kisepergetni?
Én a K6 utódját keresem, mert az Expobar mellett már azt érzem szűk keresztmetszetnek.
A K6-tal nagyon elégedett vagyok, bár mazzert nem próbáltam, csak egy-két alkalommal ittam olyan kávét, amit azzal daráltak. Az elmondások és a saját tapasztalataim alapján nagyjából egy kategória az SJ meg a K6. Ascaso mini után hatalmas ugrás volt, viszont mostmár egyre inkább szeretnék feljebb lépni.Sokszor van olyan, hogy csak reggel iszom otthon kávét, így a következő húzás már csak következő reggel van, ezért a pangó örlemény nálam hatványozottan szempont. A doseres K6-ot elég jól ki tudom sepergetni ráindításokkal, de ez egy kicsit hosszú mutatvány, ami nagyon hülyén néz ki, ha épp vendégnek csinálok kávét, így ha egyszerűbb lenne a kiürítés, annak örülnék. És persze a legfontosabb, hogy legyen sokkal finomabb a kávé, ha már feljebb lépek.
Egyelőre teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi legyen a kiszemelt célpont.
-
Ábi
tag
válasz vendingo #38735 üzenetére
Tuti meg lehet oldani, de az a tapasztalatom, hogy nincs rá akkora szükség, mint más gépeknél. Megfelelő őrleménnyel jobb eredményt ad a 2-3 fok különbséggel indított húzásra, mint pl. a fejhőmérős Bricolettám. Én nem olvastam olyan tulaj beszámolóját, aki szükségesnek érezte és megcsinálta volna. Igaz, nem jutottam el a HB fórum minden Caravel bejegyzéséig.
-
kk831228
addikt
válasz vendingo #39095 üzenetére
Igen, fordítva is műkszik...
Akkor neked is ideje eldobni... Pont múltkor beszéltük fragola-val hogy milyen jó volt cigizni... Én is szerettem, meg szerintem mindenki így van vele, de azért jobb hogy már szüneteltetem pár éve...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz vendingo #39097 üzenetére
Nem kell semmi hókusz-pókusz, nekem a sport segített...
Jan. 1 szakadó hó, irány futás 200 m után halál... Majd, mindennap mentem. A kv - t elkezdtem cukor nélkül inni, úhh nem volt jó az elején. Most meg már attól vagyok rosszul ha véletlenül raknak bele... Első 2-3 hónap kemény... Utana nem annyira vészes. Persze evek mulva is neha ugy csap meg hogy de jo... De inkabb többször büdös most már..."Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
-
looser
addikt
válasz vendingo #39097 üzenetére
Én 2005-ben hagytam abba, a Sziget után. Elmentem tüdőszűrésre és nem a szokásos "itt a negatív lelete, minden jót", hanem "holnap vissza kellene jönni, egy nagyobb felvételt készítenénk" volt a szöveg. Aznap este nem aludtam :-/
De azóta megvagyok :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
soldier2
őstag
válasz vendingo #39207 üzenetére
Nincs olyan, hogy főzőbor, főzőtejszín, főzővaj stb. Csak jó minőségű alapanyag van (ha megengedheti magának az ember az megy pohárba, levesbe, pörköltbe stb) ész szar alapanyag.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Netfone
- Mikrotik routerek
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest