Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacces

    őstag

    válasz ViZion #13038 üzenetére

    update, és upgrade is volt :)

    10-ik próbálkozás után, azt mondtam, hogy újratelepítés. Sajnos már nem jutott el a terminálig.

    Hát, most csak Ubuntu volt pendrive-on liveUSB-ként, így az jött fel.
    Az a baj, vagy nem baj, én a linux disztrókat egyszerű mezei userként szeretem felhasználni (najó a Win-t is :) ), hiába, hogy az informatikában van a szakmám, én mezei user-ként szeretem használni. És emiatt az Ubuntu egyszerűbb.
    Mageia-t próbáltam, klassz, csak oda szerintem kell még experience, csak úgy nem mentek néha a dolgok. Meg neten is nehéz hozzá leírásokat találni, ha problémám van.
    Fedora kipróbáltam:
    - Nála is azza a gondom, amivel a legtöbbel (grafikus felülettül függetlenül: LXDME, GNOME, KDE stb), hogy a gpu-t dolgoztatja. Termeli a hőt. Az AMD driver-t pedig nem tudtam felrakni. Itt valamiért nem ment fel, már nem emlékszem. De ez nagy érvágás. Télen, okés ha fűt a laptop, de nyáron nem jó. Touchpad-ot is felmelegíti ilyenkor a gép.
    - Ubuntu fontot nem tudtam felrakni rá :D, nem találtam, ez egy mániám. tetszik a betűtípus. Vagy valami szebb, mint az alap :)
    - Gnome-Shell-es dolog ez, de például nem tudok olyat csinálni, mint a Unity-nál, hogy a chromium-ra jobb klikk és elérhető a privát böngészés mód, és úgy nyitja meg alapból a böngészőt. (még Win-en van így)

    De ha ezekre tudsz megoldást, akkor én meggyőzhető vagyok :) :R

Új hozzászólás Aktív témák