Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz ronson #34289 üzenetére

    199 GBP-ért új E-PM1-et is kapsz kitobival -- árösszehasonlító. Újnak annyi előnye van még néhány váznál, hogy Angliában fut pár promó, pl. E-P5-höz ingyen VF4, E-M5-höz ingyen 45/f1.8, és van még egy: PEN vázhoz ingyen 17/f2.8 pancake. Azt viszont nem írják, hogy mely PEN vázakra vonatkozik az akció. A 17/f2.8 legolcsóbban 189 GBP -- tehát ha az E-PM1-hez is adnák, féláron vennél egy dupla-obis kitet, vagy a 17-est eladva akár féláron is megúszhatod a gépet. Érdemes lenne megérdezni.

    Az, hogy melyiket, illetve, hogy bármelyiket is-e, attól függ, honnan érkezel (kompakt vagy SLR / dSLR) és milyen célra kell, mire használnád milyen megfontolásból. Ha kompakt felől, akkor szvsz nem fog annyira zavarni a fogása, mintha dSLR felől (mint itt sokakat, akik ezért is utálják ezt a vázcsaládot -- ezesetben a Panasonic G-szériája lehet érdekesebb). Ha az ok a kompaktnál nagyobb szenzor, jobb képminőség, szabadabb beállítási lehetőség és a cserélhető objektívek rugalmassága, viszont dSLR-nél kisebb méret (főleg több obival), akkor jó helyen jársz. Viszont ez már nem lesz zseb-barát. Ha az kéne, akkor érdemes lenne néhány régebbi csúcskompaktot meggondolni.

    Mindkét váznak vannak előnyei és hátrányai. E-PL1 ergonómiája és kezelése jobb (markolat, módválasztó tárcsa); E-PM1-ben bár ugyanaz a szenzor van, de tovább reszelték (E-PL3 olcsósított testvérmodellje, tehát két generációval fiatalabb); van benne AF segédfény, ami jól jön gyenge fénynél, de en bloc is gyorsabb az AF; valamint a záridő 1/4000-ig mehet.

    Én a kettő közül a PM1-et választanám (főleg, ha vonatkozik rá az ingyen-obis promó), plusz hozzá egy ebayről 10-12 USD-s (mű)bőrtok, ami javít a fogásán.

    [ Szerkesztve ]

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák