Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz gorgo #35043 üzenetére

    Ugyanebben a cipőben járok :)) Van övtáska, amiben elég sok dolog elfér, de nem biztos, hogy elég esőálló, valamint nincsenek elválasztók, nem elég párnázott. Tehát kéne egy tényleg fotós, övön hordható táska. S méretben is kompaktban kéne tartanom, hogy motorral is magammal tudjam vinni. Már napok óta a gyártók honlapjait, specifikációkat, normális tesztek híján bemutatókat, árakat és aprókat nézek. Nem1×ű.

    Én arra a felállásra jutottam, hogy egy övbújtatós válltáska (övtáskák sajnos vagy kicsik, vagy hülye kialakításúak, vagy ami jó lett volna, már nem gyártják), valamint még egy-két övön hordott külön külső tok (plusz telezoomnak, vagy szűrőknek+adaptereknek, ha már nem férnének be).

    Táska: E-M5 rajta a kit vagy egy szuperzoommal (15×15×10 cm) állítva beleférjen a főzsebbe, alul mellé két oldalra 25 és 45 + 7.5 -- ez kb. 20-22×15-16×10-11 cm-es belső méretet jelentene. Talán még egy FL36R is beférne.
    Eddig a jelenleg is forgalmazottak közül a Lowepro Nova 160 AW és Rezo 160 AW, ami legalább a méretnek megfelel és van övbújtatója (Adventurának pl. nincs). Kár a sok műanyagért rajtuk (válheveder-csat főleg gáz), meg lehetnének huzat nélkül is esőállóbbak.

    Egy második zoomot pedig külső lencsetokban, az övre akasztva vinném. Azért nem azt is benne, mert akkora táska, amiben szélességben az is elférne, már ált. sokkal nagyobb másik két kiterjedésében is: még a kisebbek is 18-20 cm-es mélység, 12-15 cm-es vastagság... egyszerűen feleslegesen nagy. Plusz így külön jobban elrendezhető, nem lóg ki annyira hosszan a táska. A gond csak az, hogy a külön lencsetok sem egy egyszerű téma, néhány annyiba kerül, mint egy táska... Sajnos ebayről sem láttam olyan kínait, ami olcsó és normális (tök átgondolatlan designokat bezzeg ezren hirdetnek. Vízálló anyagból, írja -- ja persze, de tetején madzaggal összehúzós fajta, középen a lyukon meg befolyik az eső... komolyanmár...)

    Juszt: én arra gondoltam, hogy egyszerűen kivágok ott egy darabot belőle. Vagy nyitottan hagyom, vagy visszahajthatóan. Persze csak az ilyen szállítással 2kHUF-os kínai darabokon.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák