Új hozzászólás Aktív témák

  • mikrofon

    addikt

    Sziasztok, ismét itt vagyok.

    Egy hét intenzív fotózás alatt sikerült kipróbálnom szinte minden témát, amit fotózni szeretnék. Ez alapján megállapíthatom, hogy a váz (olympus om-d e-m5 mark II) nagyon jó, nagyon szeretem, jó választás volt.

    Azt is látom, hogy az olympus 25/1,8 és 45/1,8 nagyon jó obik. A pankace kitt obira viszont nincs szükségem.
    Ami még hosszútávon jó lenne az a két fix alá és fölé is egy-egy obi.
    Főlé az olx 60/2.8 Macro obira gondolnék, mert ez fölötte is van és most az erdőben lett volna egy két dolog amit szívesen lekaptam volna makró objektívvel. Itt amin még gondolkodok az a 75/1.8 csak hát akkor nem lesz makróképes obim, de lesz egy nagyobb telém és nagyobb fényerőm...
    A szettem alsó tartományában nehezebben tudom eldönteni még, hogy mire is lenne szükségem. Eszembe jutott a Olympus 12-40 Pro obi. Ennek van nagylátó tartománya, fényerős és mindenesnek funkciója is lehet. Ami eszembe jutott még az az olympus 12/2 fix. Ha már a több is fix akkor ez szépen beleférne a sorba, van fényerő és olcsóbb is. Amit ajánlott Lassú Víz kolléga két objektívet, azok is érdekesen hangzanak. A 9-18-et sötétnek gondolom kicsit, de legalább jó az ára. Itt valószínű jobban hiányozna a fényerő, mint amit a 9mm nyújt, bár ez már tényleg nagylátó. Hát aztán ott a 7-14 igazán nagylátó, fényerős, biztos kitűnő pro obi, viszont az biztos ennyi pénzt nem szeretnék az obira költeni.

    Köszönöm mindenkinek az eddig is kapott nem kevés javaslatot, tanácsot, véleményt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák