Új hozzászólás Aktív témák

  • silmatauki

    őstag

    válasz silmatauki #80081 üzenetére

    Összehasonlításul, itt az iPhone 7+ mindkét obijával, ill. a Samsung S7 Edge-dzsel készült tegnapi tesztképek:

    iPhone 7+ tele
    iPhone 7+ wide
    Samsung S7 Edge

    (Mind C1 10-zel kidolgozva, az egyes albumok fejlécében leírt nemdefault paraméterekkel. CA szűrés minden esetben maximumon.)

    Ahogy látható, a Samu (ami amúgy rosszabb fényviszonyok között jelentős előnyben van az iPhone-nak még a wide obijához képest is – 1.7 vs. 1.8, 1/2.6” vs. 1/3”) jobban (és nagyobb területen) keni a sarkokat, ill. egyes oldalközepeket (jobb és felső) is, mint az iPhone wide obija. Ekkora méretben, úgy látszik, a Samu nem tudott jobbat összehozni – a fizika / optika törvényei nem áthághatók. (A nagyobb fényerő és szenzorméret mellett még pluszban az is a Samu ellen dolgozik, hogy az obi nagylátóbb, mint az iPhone-é. Ez is plusz kenést jelent.)

    Viszont a középső részében még így sem rosszabb a Samu, mint az iPhone, sőt – rosszabb fényviszonyok között azért erősen kijönne a nagyobb fényerejű obi és a szenzor előnye.

    Apropó, felraktam elrettentésképp ugyanezen képek OOC JPEG verzióit (Samu; iPhone wide; tele). A Samu OOC képei kritikán aluliak (agyonélesített és -zajszűrt vacak, még alap ISO-n is, ahol arra semmi szükség nem lenne). Az iPhone 7+ OOC JPEG outputja sokkal jobb, de azt is inkább RAW-ban érdemes használni. Kár, hogy olyankor pl. Live felvétel nincs, ami pedig nagyon nagy poén. Na majd remélhetőleg jailbreakelt gépekre lesz ezt is biztosító CameraTweak...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák