Új hozzászólás Aktív témák

  • G.Peter

    aktív tag

    Sziasztok!

    Autó vásárlásához kérnék tanácsot.
    Kb. 650.000 Ft a keret átírással együtt, így marad még az esetleges hibák javítására, tehát azt ne számoljátok bele. Elsősorban munkába járáshoz kell, de azért időnként hosszabb távokra is mennék 4-5 személlyel, tehát legyen benne hátul is hely. Kb. 20 km-re van a munkahelyem, így benzinesben gondolkodom. Nem sportautót keresek, de azért szeretem ha gyorsul alattam a gép. 195 cm magas vagyok, túl kicsi autó nem jöhet szóba.

    Az aránylag olcsó fenntarthatóság fontos, illetve a megbízhatóság. Nem szeretném havonta szervízbe hordani, mivel akkor nem jutok el dolgozni... Ne fogyasszon túl sokat, de azért inkább a benzinkúton hagyom a pénzemet mint a szerelőnél.

    Rengeteg népítélet és autóteszt olvasgatás után a Mazda 323f, Honda Civic és a Ford Focus nyerte el a tetszésemet, gondolkodtam még a Swiften, de más is szóba jöhet. Ezek alapján azt hiszem tudjátok nagyjából milyen kategóriában nézelődök :)

    A fenti típusok közül melyiket ajánljátok leginkább, melyik motorral, illetve esetlegesen milyen más típust? Mire figyeljek oda amikor megnézem az autót?

    323f-ből már néztem párat, '02-'03 évjárat, 1.6-os motorral, mivel ez tetszik a legjobban, illetve jókat olvastam róla. A hátsó kerékíven kicsit/nagyon rozsdásodtak, ezen kívül elég jó állapotúak voltak. Nem tudom, hogy ebből melyik motor egyébként a legmegbízhatóbb? A legtöbb hirdetett 1.4-es, illetve 1.5-ös. A típusból nagyon tetszik a 95-97 körüli évjárat, ami még kicsit sportosabb kinézetű, ezek jóval olcsóbbak (3-400e Ft), csak nem tudom, hogy mennyire bátran vehetek régebbit? Ha nagy bajuk nem szokott lenni, akkor a kisebbekre így bőven maradna, hogy kijavítsam/kijavíttassam.

    Civicből sok a "hülyegyerekautó", de azért ilyen összeghatárig előfordul normálisabb állapotú is. Ebből elsősorban az 1.5, 1.6 motor vonz, csak nem tudom mennyire megbízható, illetve mennyivel fogyaszt többet pl. az 1.4-esnél?

    Egy ismerős szerint a Focusból a 2.0-s soha nem megy tönkre, a kisebbek kicsit kevésbé megbízhatóak. Ez mennyire igaz? Nekem erőben már az 1.6-1.8 is szimpatikus, és kevesebbet fogyasztanak. De mint már írtam inkább a benzinkúton hagyom a pénzt mint a szerelőnél.

    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák