Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Sziasztok!

    Tudom, hogy sok mindentől függ, nem lehet pontosan megmondani, stb., de mégis szeretnék kérni segítségül nagyságrendi becsléseket (akár sáv) az alábbiakra, hogy legalább valamivel tudjak számolni:

    Első saját tulajdon, új autó, középkategóriás és viszonylag nagyobb méret (~Skoda Octavia, Mazda CX5, de csak példaként a méretre), mondjuk 6-7 milliós elvihető szalonár.

    1. Körülbelül mennyi lehet a teljesen fix fenntartási költsége egy ilyesmi autónak évente? Gondolok itt gépjárműadó, kötelező, Casco (egyéb?).

    2. Mennyibe kerülhet márkaszervizben az időszakos szerviz (olajcsere, szűrők) munkadíjjal? Tudom, hogy márka, szerviz. stb. függvénye, de most csak kb.

    3. Szintén nagyot szórhat, de mondjuk nagy átlagban a vételár hány %-án lehet eladni egy ilyesmi autót 3 évesen / 5 évesen / 7 évesen, számlákkal igazolt előélettel?

    4. Ez még szubjektívabb, de ebben a fenti kategóriában és árban vannak olyan típusok (újonnan), amik ár/érték arányban vagy minőségben kiemelkednek? Tehát pl. ha nektek kellene dönteni, akkor nagyon esélyes lenne.
    Ami nálam szempont: 2 kisgyerekkel és 1 babakocsival kényelmesen elférjünk, havonta vidéki látogatás 300 km-re, ezen kívül leginkább egyszemélyes Budapesten belüli használat, lehetőleg mérsékelt fogyasztás, automata kényelmes lenne, 5-6 évig elvileg megtartanám.

    Remélem tudtok tippeket adni, előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák