Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Chosen #62957 üzenetére

    1. Nem normális, de az optikai tengelyre nem pont merőleges vászon vagy csak szimplán gagyi/sérült optika esetén előfordul.

    2. Én is így gondolom, de nem csak a fényerő miatt tartom ezt ideális beállításnak, hanem a lencse optikai tulajdonságai is (lásd 1. kérdésedet) ilyenkor a legjobbak.

    3. Ez lehet amiatt is, hogy a vászon előtti környezet világos és a fehér felirat fénye visszaverődik a vászonra, beszennyezi azt, rontja a kép kontrasztját. Próbálj meg a vászon előtt és körül minél sötétebb és minél kevésbé fényvisszaverő környezetet kialakítani!

    4. A 60 Hz-nél nagyobb képfrissítési frekvenciát a VGA-nak és a kábelnek is tudnia kell, nemcsak a projektornak. (És most nem a képtartalom változását játékoknál is jellemző FPS-re gondolok, hanem a videó jel átvitelét és a megjelenítés képmódját jellemző frekvenciára. A kettő nem ugyanaz.)

    5. Keress rá itt a topicban a kalibrálásra, szerintem Nálad is elkelne majd. Vagy kérd szakértő kollégák segítséget. Érdemes. :K

    6. Bármilyet biztos nem, minden képmegjelenítőnek van egy minimum lag-je. Én úgy tudom, hogy a DLP és az LCD közül utóbbi a lomhább.

    A többi kérdésedhez én kevés vagyok. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák