Új hozzászólás Aktív témák

  • xoltbis

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van egy Sapphire R9 280x Toxic VGA-m, és mostanában elkezdett zörögni, berregni. Nem coil whine cicergésre gondolok, hanem csapágy zajra gondolok. (Hihetetlen hangos néha, általában ha terhelés alatt van, de volt már rá példa, hogy üresjáratban is elviselhetetlen hangos lett=füles alatt is hallom, hogy zörög. Egyféleképpen tudtam pillanatnyi megoldást találni rá, a Sapphire Trixx programmal manuálisan feljebb és lentebb vettem a VGA hűtő fordulatszámát és akkor egy ideig jó lett.)
    Szerintem az I/O shieldhez legközelebbi venti lesz a ludas, mert a gép kitakarításánál a másik 2 venti elég szabadon forgott kis sűrített levegős befújás után, míg a kérdéses venti rövid forgásidő után hirtelen megállt.
    A kérdésem mit lehet ezzel tenni?
    A VGA-t Iponból vettem, 2014 januárjában, még érvényes rá a 2 év gari. Amíg garis nem szeretném szétszedni, megzsírozni vagy hasonló homemade megoldásokat alkalmazni, ha egyáltalán segít hosszútávon. Vissza lehet vinni gariba ezért vagy ezért nem is cserélik/javítják?

    Ha csere lenne a végszó akkor pedig kérlek Titeket mit tudnátok ajánlani az R9 280x Toxic helyett.
    Gigabyte 970 G1 100k-ért vaagy giga/asus 390/390x? Egyáltalán megéri a 390x az árát vagy elég a 390 is?
    Legfőképp játékokra, és AutoCADra használnám (Quadro/Firepro nem kell).
    Jó lenne a 2 DVI slot, de végső esetben veszek egy 5m-es DP kábelt 5-6 ezerért, de 130k nál többet nem szívesen szánnék rá, feltéve ha beszámítják a 280xemet.

    Előre is köszönöm,
    Balázs

    Sry hosszú lett.

Új hozzászólás Aktív témák