Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    addikt

    Előre leszögezem: nem tudok írásban hangsúlyozni! Kérek mindenkit, hogy úgy olvassa az alábbi sorokat, mint ha egy sör mellett röhögcsélve, néha egymást cinkelve, de a másikat szándékosan nem megbántva beszélgetnénk!
    A kommenteket sorban olvasom, és rögtön írom rá a választ. Mindenkinek válaszolok, akkor is, ha másnak már megadtam ugyan azt a választ, mert hosszú, és hátha valaki csak a saját nevére vonatkozó részt olvassa!

    Akkor most a konkrét esetről :B
    Mielőtt a kommentet töröltem volna, betettem a Moderátort keresek topikba, és a moderátoroktól megkaptam az engedélyt a törlésre, nem önhatalmúlag döntöttem.

    (#111528) z123456789
    Köszönöm, hogy kihangsúlyoztad a "szerintem" szót, így már értem mire gondoltál! :R
    Szabálysértés az, amit a közúti közlekedés szabályairól szóló jogszabályban (KRESZ) foglaltak ellenére tesznek, törvénysértés az, amikor a törvényben leírtakat sértik meg. Ha van itt jogász, akkor most biztosan veri a fejét a falba, mert azért ez ennél bonyolultabb, de azért kb.

    (#111531) Gaboman
    Videót olyat töltesz fel, amilyet csak szeretnél, de ahol azt megosztod, ott a helyi szabályokat kell szem előtt tartani. Ha a youtube ott hagyja, az az ő dolga. Ha más fórumon ez maradhat, az a másik fórum dolga. Ezen a fórumon is vannak szabályok, aminek a betartására megvannak a szigorú elvek.

    (#111532) Daywalker
    Köszönöm a kommentet! Mivel nem csak téged érdekel az endurózás, hanem szerencsére a csoportban többeket is, ezért is fordítottam nagyobb figyelmet a törvényi háttér tisztázására, mert tényleg több pont annyi értelme van erről is beszélni, mint a gumikról, az olajakról, vagy bármi másról, csak épp erről még eddig csak kevés, és felületes szó esett! :R
    (Mint írtam, a moderátorok már döntöttek, csak utána töröltem.)

    (#111533) Gaboman
    Hogy milyen szabályok vonatkoznak rátok, azt a teljesség igénye nélkül megírtam (#111552).
    Egy szóval sem mondtam, hogy táblával, sorompóval, egyéb dologgal tiltott helyre mentetek volna be. Viszont a képanyagon nem közút volt, hanem úttalan helyeken, erdőben, fák között motoroztatok, ami tiltva van.
    A rendszám helye úgy tudom elég jól definiálva van a vonatkozó rendeletekben. Ettől eltérni nem lehet, a rendőr is megbüntet érte. Az más kérdés, hogy nem teszi, mert jófej.
    Az, hogy semmi kárt nem tettetek az erdőben szerintem nem állja meg a helyét. Sajnos nem értek ahhoz eléggé, hogy akár csak egy dolgot is felhozzak, de bizton állíthatom, hogy egy erre szakosodott ember 10+ dolgot fel tudna sorolni. Tudod, nem mindig csak az a tény, amire a saját tudásunk kiterjed, sok olyan van, amihez nem értünk, mégis a tudtunk nélkül is igazak.
    Az erdőgazdálkodás pedig egy egész más tészta. Ott az egyszeri szemlélő csak a pusztítást látja, holott 20-30-50 éves tervekben dolgoznak! Sajnos ehhez sem értek eléggé, de bátran keress fel hivatalos szakembert, aki ezzel foglalkozik! Tisztelem, becsülöm a motoros rendőröket, de nem ez a szakterülete, nem ebből diplomázott, nem ezzel foglalkozik minden nap, nem ez a feladata, így minden megbántás nélkül mondom: nem releváns a véleménye!

    Intermezzo mindenkinek: Kérek mindenkit, ne a facebookról google-ról, vagy bármi másról tájékozódjon, hanem tényleg szakemberhez forduljon! Az ilyen helyeken még a hivatalos álláspontnak tűnő cikkek sokszor szándékosan, vagy épp az azokat szerkesztő felületessége miatt nem szándékosan, de hibásak, tévesek lehetnek! (És akkor még nem is említettem a klikkhajhász cikkeket!) A korábbi kommenteket én érvényes jogszabályokból, és a mecseki hatóságok hivatalos megkeresése alapján írtam! Persze rám is igaz: ne higgyetek nekem, hanem kérjetek hivatalos álláspontot, és olvassátok végig a vonatkozó törvényeket, jogszabályokat, rendeleteket!

    (#111534) veze
    Modkerben már döntöttek a törlés mellett, de ha úgy döntenének, vissza tudnák állítani! :K

    (#111536) dellfanboy
    Na, ha korábban olvasom a kommented, nem írtam volna ennyit :C

    (#111537) canniball
    Modkerben már döntöttek a törlés előtt a törlésről. Amúgy a témát szerintem nem kell mellőzni, sőt, szerintem épp hogy beszélni kell róla! :K

    (#111538) Gaboman
    Rendszámra már írtam fent, a "hol mentünkre" is, de azért egy nagyon bugyuta példát had írjak le:
    Mész az úton, és látod, hogy szemetes az utca, itt-ott fúj a szél egy-egy nejlon-zacskót, csokipapírt, és néhány eldobott sörösdoboz is van. Akkor te eldobod a zsebkendődet lazán? Ott hagyod a mekis csomagot? Esetleg oda üríted a kukászsákod? Elvégre mások már ezeknél sokkal nagyobb kárt okoztak, akkor mit számít a Te szemeted?
    Bugyuta példa, de így kisarkítva szerintem jól szemlélteti a tipikus "amit én csinálok, az semmi" hozzáállását az embereknek - és nem kifejezetten csak rád gondolok! :(
    A másik oldalon megosztott dolgok lehet beleférnek az ottani szabályrendszerbe, lehet nem, de mi most itt vagyunk! Német autópálya bizonyos szakaszain mehetek akármennyivel, de itthon nem, és hiába is írnék levelet, hogy de máshol lehet, simán elutasítanák, és én fizethetnék. Persze módosítást lehet javasolni a megfelelő helyen! ;)

    (#111539) Daywalker
    Wiki: A szűkebb értelemben vett cenzúra az abszolutizmus, illetve a diktatórikus rendszerek jellemzője, ahol az információkat, az emberek véleményét és nézeteit is szabályozni akarják.
    Szó sincs itt ilyenről. Szerintem is kell beszélni erről, meg kell osztani érdemi, és valós infókat! Azonban van egy szabályrendszer, amit be kell tartani! Más kérdés beszélni valamiről, és más "dicsekedni" egy szabály/törvényszegéssel.
    Modkerbe eleve úgy írtam be, hogy ezt is odaírtam: "Valaha régen, mikor elkezdtem terepen is motorozni, az első dolgom az volt, hogy elolvastam a vonatkozó törvényeket, ha szükséges, holnap kikeresem megint.", mert ahogy Te is írod, a moderátor is ember, nem tudhat mindenről. Warn, meg bann szerintem tőlünk tuti nem fog jönni (jogosultságunk sincs ilyenhez), pláne, hogy ez a topik tényleg lazábban kezeli a szabályokat általában, mint más topikok. Szerintem ezt Te is pontosan tudod, elvégre láttál már elég moderálást szerintem ennyi év alatt! :)
    Nem kell túramotorosozni sem, szerintem elég vegyes itt a társaság, és a legtöbben rugalmasan kezeljük pl. a sebességhatárokat is, nem is emlékszem, hogy pl. az miatt volt-e itt törölve akármi. :))

    (#111541) veze
    A túl tiszta vízben nem él meg a hal! ;)

    (#111543) Daywalker
    Én szmájlikkal együtt sem tudom kifejezni a hangsúlyozást helyesen, és úgy sértek meg embereket, hogy nem is állt szándékomban, holott személyes beszélgetésnél ilyen sosem fordulhat elő! A helyesírásnak pedig van azért egy szintje, ami alá ha süllyed valaki, akkor már tényleg "vannak gondok", akárcsak a nyelvtan-nácizmusban is! :D

    (#111546) persuader
    Szerintem elég lazán kezeljük itt a dolgokat. Mind túllépjük néha a sebességkorlátozást, van aki jobban, van aki kevésbé, van aki sűrűbben, van aki ritkábban. Nem szóltunk még sosem az alis csodákért (ezzel én is bajban lennék :DDD), és a kipufogóhoz is - meg úgy általában mindenhez - legfeljebb mint mezei topiktag szoktunk hozzászólni, véleményt megfogalmazni.

    Szerk.:
    éjfél előtt kezdtem gépelni! :Y

    [ Szerkesztve ]

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák