Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz drkbl #6625 üzenetére

    mivel vannak más prioritásaim is, ezért nem tervezem 8-10 objektív beszerzését és tetemes összeg elköltését cska objektívekre ezért valamelyest törekednék az univerzalitásra. Ez alatt értem, hogyha a kitobinál pl 10-20 ezerrel drágábban van egy másik obi, ami alkalmasabb egyaaránt természet, táj, akár város fotózásra, akkor szívesen választom azt.
    Két objektívben gondolkodom, de mint bridge tulajdonos ezek között nem ismerem a határokat és a különbségeket. Egy olyant szeretnék amivel a táj-természetfotók olyasmi minőséget érnek el, mint amilyen képeket linkeltél például, és egy olyat, amellyel értékelhető makrók is készíthetők. Itt nem a több 100 ezres objektívre gondolok, amivel menet közben is le lehet lőni a légy szárnyáról a baktériumokat, hanem hasonló közelséget biztosít mint például egy s6500fd a raynox 250 dcr lencsével.

    Ez árban nagyjából mennyiből lehetne kivitelezhető ?

    Szten Márs: egy másik honlapon nézegettem a pentax k200ast, Pentax K200D kit (18-55mm + 50-200mm objektívvel) nem egész 150 ért, ez ugye ugyanaz amit mutattál, csak valamivel karcsúbban. Nekem is megtetszett ez a felállás.

    Azt viszont nem tudom, hogy a raynox ezekkel ugyanugy használható mint pl s6500 on ?

    Illetve ha a pentax ilyen jó választás, fotozz.hu n pl nagyon kevés kép készült vele, miért ilyen "ismeretlen" ? Tudom, az az oldal kicsit sznob jellegű, de még ott is összvissz 5 képet találtam ezzel a géppel

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák