Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz norbert1998 #60689 üzenetére

    Nem olyan diesel hiszti van mint a németeknél, de azért itthon is érezni. Akik megtehetik, vagy tudatosak, azok benzinre, vagy elektromosra váltanak, ha autóváltásról van szó. Nem fogja a dieselt keresni, még akkor sem, ha addig azt használta, mert attól fél, hogy nem fogja tudni eladni, vagy csak nyomott áron, vagy az eurotax árak behorpadása miatt káresetkor sem fizet annyit a biztosító. Persze ez a worst case, de már most is látszódik a használt diesel árakon, hogy csökkennek.
    Én már konkrétan úgy vettem autót, hogy tőlem már bontóba megy, vagy villanyossá lesz alakítva.

    Jah, az 1.9 dci jó konstrukció, de ebben Robra kell hallgatni. Kicsit drága, ha cserélni kell a kopó dolgokat, mint kuplung + kettős tömegű lendkerék kiviteltől függően, de volt 20 éve kiforrni magát az F9Q motoroknak. Minden tankoláskor félre kell tenni azt a pár ezer Ft-ot, ami a difi fogyasztásban egy benzineshez képest, és akkor nem fog fájni semmilyen karbantartás.
    Az 1.5 sem para, ha minden időben cserélve van, és a főtengely + hajtókar csapágy cserére úgy néz az ember mint plusz feladat a 2. vezérlés csere, vagy 200E km környékén.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák