Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz MC Pite #71379 üzenetére

    Lehet szídni az itthoni rendszert, hogy minden veszélyes üzemi világítási rendszerhez, egész műszaki egységet érintő engedélyezés szükséges. De ha megvan az engedély, akkor lehet forgalmazni, beszerelni. A probléma azzal van, hogy az engedélyezési procedure rettentően drága, és csak nagyon rika esetben éri meg, lásd az Osram LED-es komplett lámpái Golfokba. Van piaci igény, és fizetőképes kereslet, meg is csinálták.

    Nézd a jó oldalát. az USA-ban a mai napig nem lehet, még engedélyezéssel sem LED-es fényszóróval kihozni új autót, mert, az FMVSS-t ezen a téren nem frissítik, és kész. Nem mintha az ECE-vel nagyon sietnének, és igazodnának a fejlődéshez.

    Sajnos a gépjárműipar már csak ilyen. Itt nagyon érvényesül a pillangó hatás. Ha beindul a gagyi engedélyezése, és gyártása, annak katasztrofális következménye lesz. Sajnos, ha engedélyezni fogják a retrofit LED-eket, akkor azokat hamisítani fogják, ahogy azt teszik a halogén izzókkal is.

    Minap atomjaira szedtem én is az első lámpáimat, és minden egyes elemét megtisztítítottam, a terelő lemezt bedobtam galvánónozóba, mielőt megrendeltem volna az újakat. Ég és föld. Leginkább abban venni észre a difit, hogy arra a részre, ahova nem kellene, hogy világítson, tényleg nem világít, korom sötétség van, és oda, ahova kellene, szemre kétszer világosabb minden. (Eddig az volt, hogy amikor felkapcsoltam a refit, akkkor hatalmas világosság lett. Most csak annyit érezni, hogy ott, ahova nem világít a tompított, ott is ugyan olyan világos van.) A látótávolság is megnőtt. Ennek hatására állítani is kellett a fényszórón lefele, mert a szembejövőket vakította, holott, perpill Osram Ultra Life-okat használok, mert meguntam a 1,5 havonta izzócserét, pedig már próbáltam mindent (ha jár a motor, nekem ég a tompított, nem kapcsolom le városon belül sem). Ezek már bent vannak tavasz óta.

    Aláírom, ha elmegy mellettem egy modern lámpával szerelt autó, látom a különbséget, nem is kicsit, de ez már olyan, hogy látok is vele.

    Pedig tényleg, az van, hogy a lámpán kívülről nézve nem látni semmi sérülést, mattulást, sárgulást, foncsorleválást. Annyi, hogy kicsit opálos a vetítőlecse. Most kb látni a lencse mikrolencséit.
    Hogy miért szedtem szét? Gondoltam először, hogy a lencsét megtiszítítom DSLR szenzor tisztítóval, az izzófoglalaton keresztül benyúlva. Ez jött le róla pár húzás után.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák