Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz LamerGyuri #73497 üzenetére

    Anno Hobbielektronikára is feltöltötték, meg még másik helyre. Ilyen erősítő IC van az összes korabeli VDO rádiókban, magnókban. [link]
    A lényeg, hogy az erősítő IC kimenetének A és B vezetékére kell ráadni az AUX jelet, és elvágni a trace-et, hogy ne szóljon vissza az IC-re a telefonnak, vagy akárminek az kimenete. Ez most kb az a helyzet, amikor két acélbetétes punk rúgdossa a másik vádliját. Az egyik előbb utóbb feladja, a másik nyer, de mindkettő sérül.
    Lehet még ennyi sem kellett neki simán akkor is elköszönhetett, amikor csak a jack-et megfogta, és a pár kilovoltnyi lépésfeszültség tarkón verte az elektronikát. Az már, hogy ez akkor volt, amikor ráadta a tápot, vagy még előtte, mellékes.

    (#73482) pellesmartin
    Nah, ezt hívják tanulópénznek :( légy pozitív, és örülj neki, hogy a telefonodat nem tetted vele a tönkre. Az ESD általi sérülést nem fogod égésként látni. Az az IC-n belül veri szét a tranzisztorokat.

    Mondjuk én is jóról papolok. Az vesse rá az utolsó követ a másikra, aki nem csinált még hülyeséget. A saját Update Listemnek én is próbára tettem az AUX bementét, pedig arra még boltban vehető megoldás is van, semmit nem kell hákolni, csak rádugni a fejegység csatlakozójára.
    Pár hónapnyi használat után, volt egy olyan állapot, hogy a telefon jack-en az aux-ra volt kötve, és a töltőt dugtam be a szivargyújtó aljzatba. Ilyenkor esélyesen kapott egy kicsi túlfesz tüskét a töltőtől mikor indult a töltő DC-DC konvertere (kínai testvérbarátaink nem tettek bele egy NTC-t, és TVS-t ami ezt megfogná, pedig egy Roidmi-ről van szó, ami nem Zs kategoria). A telefon, ahogy kell le is vezette az első testpontra TVS diódán keresztül, az pedig az AUX GND-je lett. Ott is köszönőviszonyba került az erősítő IC, ami azt mondta, hogy kösssssssz. Nem halt meg, csak elkezdett torzítani. Szerencsére egy IC csere megoldotta a dolgot.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák