Új hozzászólás Aktív témák

  • mohabá 007

    aktív tag

    válasz oliwire #54500 üzenetére

    A relét Te is le tudod ellenőrizni..A motortében a főfékhengernél szemből jobbra fent van egy téglalap alakú relédoboz.(kis szerencsével ugyanilyen a tiéd is)

    Egyesével szedd ki a reléket,a vezeték csatlakozásokat is le tudod ellenőrizni.Ez kb:10 perc.(ha csak érintkezési probléma)Ennyi melóhoz még nem kell szakember.

    A lambdaszondáról:
    ....."Könnyű dolgunk van, ha hibás motorműködést jelző ikon világít a műszerfalon. Ilyenkor a szondákat is érdemes bevizsgálni. A lambdaszondát oszcilloszkóppal ellenőrzik. Itt nincs kisipar! A meghibásodott lambdaszonda nem csak az emissziós értékeket rontja el, de teljesítményvesztést is okozhat, ezenkívül akár 15%-kal is megnőhet a motor fogyasztása...."

    .."Hát igazából látni kellene a hibát, így nehéz. És igaza van, nem egyszerű ezt megmondani:"

    Ne hagyd magad beetetni. Ha begurulsz a szervízbe,az autóra simán rákapcsolják a műszert,és leellenőrzik,hogy jól működik e,vagy nem.Semmit nem kell ki-be szerelni,(az ellenőrzéshez) Ez max 15 perc.
    Az autót nem szabad otthagyni.Nézd végig,hogy mit csinálnak rajta.Az a biztos.Így nem tudják süket dumával felsrófolni az ellenőrzés árát.
    Volt már másnak ilyen? lambdaszonda hiba nekem is volt.

    [ Szerkesztve ]

    Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )

Új hozzászólás Aktív témák