Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz rumos14 #2198 üzenetére

    Én is a 16-80-nak (vagy ahogy felröppent már 16-70) örülnék jobban. A hosszabb vég talán többet számítana az általános használatra. Amikor meg fényerő kell, arra már van 3 db 1,8-as fényerejű fixem, azokkal úgyse veheti fel a versenyt egy 16-50/2,8. :)

    Nyáron, amikor nyaralni megy az ember nem nagy gond, ha sötét az obi. Napfényben úgyis iso 100 + f8-on lő az ember. Néhány fényerős obinál egye fene f5,6, mert ott a legpengébb.

    Érdekes, hogy mennyit idegenkedtem régen a fixekkel kapcsolatban. Most úgy mentem el, hogy vittem a 18-55-öt a rally videózására nem sajnálom obinak (igaz bezacskóztam a gépet és obit a por ellen), illetve a 24-es zeisst minden másra. Ismét azt jött le, hogy a kis városokban, tengerparton elsétálva és fotózva simán tudtam a 24-essel gondolkozni, nem jutott eszembe, hogy most hű de más kéne. Ahol kapásból nem volt jó a képkivágás ott minimális lábzoom-al meg tudtam oldani és hely is volt rá. Szóval kellemes meglepetés.
    Ezt az összeállítást próbának is szántam a következő utamra szintén a 24 és 18-55 volt tervezve több obit nem akarok vinni. Tulajdonképpen úgy vagyok vele, hogy ha valamihez nagyon nem jó a 24-es, akkor egy általános végső megoldás a zoom, ha épp 18 vagy 55 mm kéne (mintha 2 fixet vinnék 1 obi bőrében helytakarékosan).

    Viszont a G-s zoom már erősen esélyes arra, hogy azt egyedüli obiként a gépen simán elmennék szinte bárhová. Azért egy fényerős fixet betennék mellé is a ki tudja miért, viszont oda már lehet a 35-öst párosítanám.

Új hozzászólás Aktív témák