Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz sg22 #1633 üzenetére

    Egyre viccesebb vagy, és láthatóan fogggalmad sincs a piac működéséről.
    nV-nél (ahogy az AMD-nél) pontosan tudják: presztízsjellege van a piac leggyorsabb videokártyájának, ergo arra törekednek, hogy ezt a címet minél hosszabb ideig birtokolják, méghozzá (figyelj!) a lehető legoptimáliabb módon, azaz minél kevesebb erőforrás befektetésével, minél nagyobb mértékben.
    Az nV-nek adott volt a Tesla (pontosabban a GK110)-es lapka, amelynek - mint minden chipnek - nem száz százalékos a kihozatala. Úgy döntöttek, hogy - hasonlóan az AMD "háromésfél" ;] magos CPU-ihoz - a nem teljesen sikerült példányokkal két legyet ütnek egy csapásra: egyrészt nem kukázzák őket, másrészt - némi átalakítással - felhasználják őket a multimédiás szegmensben, a fenti cím elhódítására (illetve visszavételére: a Geforce 680 a maga idejében szintén vezető volt: [link] - itt olvashatsz az Intel hasonló gyakorlatáról, ami a szerver szegmensből az asztali processzorok piacára érkezett modellt illeti).
    Mivel jó eséllyel nem akartak maguknak házon belüli konkurenciát (azaz hogy olcsón lehessen profi felhasználásra is alkalmas vga-t venni), vastagon fogott az árazós cerka.
    Visszatérve Véristvánra, sok Pistike számára abszolút nem releváns az árcédula (nyilván egy szintig - ezt a szintet kell jól belőni): neki az adott pillanatban leggyorsabb hardver kell, és pont. A Titan eladási mutatóit tekintve, egész jól kalkuláltak a zöldek: fél év alatt nem keveset eladtak. Persze miután megjelent a konkurencia új kártyája, már kevéssé volt tartható a helyzet - de erre gyorsan reagáltak (mivel nyilván készültek rá) a 780Ti-vel.
    Rugózni ti rugóztok ezen, csak tudnám miért. Nehéz megemészteni, hogy a konkurencia, ennyiért is el tud adni vga-t? :C Nem inkább örülni kellene, hogy a tutkó vérszínű vga-tok (relatíve) milyen olcsó?!? ;]

    [ Szerkesztve ]

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák